כלכלני בנק לאומי מעריכים כי המסחר בשוק המקומי יושפע בטווח הקרוב מההתפתחויות הכלכליות בעולם בדגש על פעולות הבנקים המרכזיים בארה"ב ובאירופה. עונת הדו"חות שנפתחה מצביעה על ירידה בתוצאות מרבית החברות והם צופים כי זו תאפיין גם את המשך עונת הפרסום עקב ההרעה במצב הכלכלי והתגברות הרגולציה.

 

במבט ענפי, הם ממליצים על אחזקה בסקטורי האנרגיה והטכנולגיה מעל משקלם בשוק בשל המתאם הנמוך שיש להם עם התנאים המאקרו-כלכליים. מנגד, להערכתם מומלץ להחזיק בענפי ההחזקה והתקשורת במשקל נמוך ממשקלם במדד בשל חשיפתם הגבוהה לשוק ההון ולרגולציה בהתאמה.

 

בתחום ההשקעה הסולידית, בבנק לאומי מעריכים כי הצעדים הפיסקליים האחרונים תומכים בהמשך תוואי ריבית יורד חרף עלייה מתונה שחלה בציפיות האינפלציה לשנה קדימה. הם מזכירים כי ירידה אפשרית ברמת אי הוודאות בנוגע לכלכלה הגלובלית עשויה להשפיע בצורה ניכרת על רמת התשואות לכל אורך העקום, בפרט במח"מ הארוך. בשל האמור, הם ממשיכים להעדיף את המח"מ הבינוני כמח"מ הכולל של האפיק הממשלתי.

תחזית האינפלציה של החזאים דומה לזו הנגזרת מעסקאות ה- OTC ומשוק ההון, ועל כן הם ממליצים להחזיק בתמהיל מאוזן בין האפיק הצמוד לזה השקלי. להלן הסקירה שפרסמו לקראת סוף השבוע:

 

שבוע המסחר בשוק המניות המקומי התאפיין במגמה מעורבת על רקע מגמה דומה בשווקים הגלובאליים. זו הושפעה מהציפייה להחלטה על הרחבה כמותית בארה"ב, שהתבדתה ביום ד’ בערב והובילה את השווקים לירידות. סקטור הטכנולוגיה, שהתאפיין באיתנות יחסית בתקופה האחרונה בלט השבוע בירידות. מנגד, סקטור האנרגיה נסחר בעליות שערים. מחזורי המסחר רשמו ירידת מדרגה נוספת ועמדו השבוע בממוצע יומי של כ- 800 מיליון ₪ בלבד, לעומת כ-900 מיליון ₪ בשבוע שעבר, ובהשוואה לכ- 970 מיליון ₪ לפני שבועיים. התנודתיות בשוק התגברה השבוע וסטיות התקן הגלומות באופציות על מדד המעו"ף עומדות ברמה של כ- 21% לעומת 17% בלבד לפני שבוע.

 

חברות הטכנולוגיה מנמיכות תחזיות: כאמור, סקטור הטכנולוגיה אשר התאפיין בשבועות האחרונים באיתנות הוביל השבוע את הירידות. אלו נבעו בעיקר עקב הנמכת תחזיות ע"י חברות שפרסמו את תוצאותיהן לרבעון השני של השנה. כך, נחתכה מניית נייס בכ- 10% ביום פרסום הדוח ובסה"כ רשמה ירידה שבועית של כ- 16% . החברה הציגה שיפור בשורת ההכנסות אשר הסתכמו בכ- 217 מיליון דולר לעומת 197 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. שיפור נראה גם בשורת הרווח הנקי שהסתכם בכ- 36 מיליון דולר לעומת 32 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. אולם, הנקודה המאכזבת בדוחות היתה תחזית החברה לרבעון השלישי. זו, עומדת כעת על הכנסות צפויות בטווח של 217-225 מיליון דולר. כתוצאה מכך, עדכנה החברה כלפי מטה את התחזיות לשנת 2012 כולה.

 

גם חברת לייבפרסון הדואלית פרסמה השבוע את דוחות הרבעון השני. כך, הציגה החברה הכנסות של 38.5 מיליון $, גידול של 21% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. עם זאת, תחזיותיה לשנת 2012 הונמכו ושלחו את המנייה לצניחה של כ- 15.2% ביום פרסום הדוח.

 

חברת בבילון, אשר בלטה מתחילת השנה בעליות שערים חדות, דיווחה השבוע על הכנסות שיא של כ- 159 מיליון ₪ לעומת כ- 50 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד ורווח נקי של כ- 23 מיליון ₪ לעומת רווח נקי של כ- 2.3 ברבעון המקביל אשתקד. על אף הדוחות הטובים, הגיבה המניה לפרסום הדו"ח בירידות שערים של כ- 4.5% ביום פרסומו.

 

נראה, כי ההאטה העולמית שעד כה פסחה על מרבית החברות הנכללות בסקטור הטכנולוגיה צפויה להשפיע לרעה בהמשך השנה. לא מן הנמנע כי על אף הנמכת התחזיות יציגו החברות צמיחה בהמשך השנה, אם כי לא בשיעורים גבוהים כבעבר. עם זאת, בבחינה סקטוריאלית ובהתאם לאלטרנטיבות הקיימות בשוק אנו עדיין מעדיפים להשקיע בענף זה מעל משקלו במדד, זאת גם בהילקח בחשבון התנודתיות המאפיינת אותו.

 

סקטור האנרגיה מפגין איתנות: סקטור האנרגיה נסחר בעליות שערים קלות. זאת, בין היתר על רקע הכרזתן של השותפות ברישיון שמשון (ישראמקו, חנ"ל יהש ונפטא חיפוש) על תגלית מסחרית במסגרת הקידוח. נזכיר כי השותפות צפויות לפרסם דו"ח הערכת משאבים תוך 60 יום.

 

בנוסף, על פי פרסומים בתקשורת נראה כי המלצות ועדת צמח הסופיות יפורסמו בקרוב כאשר כפי המסתמן המדינה היא זו שתקים את התשתיות להובלת הגז. זאת, בניגוד להמלצות הביניים בהם נקבע כי בעלי המאגרים הגדולים יחוייבו בהקמתם. עוד מסתמן כי הדרישה מהמלצות הביניים לשמירת רזרבות גז בהיקף של 15% כנגד ייצוא תבוטל אף היא. לגבי שיעור הגז שיותר לייצא לא נראה כי יחולו שינויים ומאגרים גדולים יורשו לייצא עד 50% ואלו הקטנים עד 100%.

 

הורדת נטל הקמת התשתיות מהשותפויות שצפויה להסתכם במיליארדי דולר, צפויה לתמוך ביחידות ההשתתפות של המחזיקות במאגרים ובמיוחד בשותפויות המחזיקות במאגר תמר (נובל אנרג’י, דלק, ישראמקו ואלון גז). נדגיש עם זאת כי אלו הערכות בלבד וההמלצות הסופיות של הועדה טרם פורסמו.

 

לאור הירידות האחרונות במניות הענף, הפרסום הקרוב של מסקנות ועדת צמח הצפויות לתמוך בשותפיות והמתאם הנמוך של הסקטור עם המצב המאקרו-כלכלי, אנו ממליצים להחזיק בענף מעל למשקלו במדד.

 

 בזק מפרסמת דו"חות: חברת בזק פרסמה גם היא את דוחות הרבעון השני. דוחות החברה מלמדים על ההרעה בסביבה העסקית בה היא פועלת. כך, רשמה החברה ירידה של 10.3% בשורת ההכנסות מרמה של 2.893 מיליארד ₪ ברבעון השני של 2011 ל- 2.595 מיליארד ₪ ברבעון השני של השנה. ירידה של כ- 20.2% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד נרשמה גם ברווח התפעולי שהסתכם ב- 746 מיליון ₪ בלבד. בשורת הרווח רשמה בזק רווח נקי של 412 מיליון ₪ בהשוואה ל- 585 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. החברה אף עדכנה את תחזיותיה לשנה הקרובה כלפי מטה כתוצאה מהתגברות התחרות בשוק הסלולאר.

 

למרות ההרעה בתוצאות והנמכת התחזיות הודיעה בזק על חלוקת דיבידנד בנוסף למנה הרביעית של הדיבידנד המיוחד שאינו עומד במבחן הרווח (העומד על 500 מיליון ₪). החברה דיווחה כי הדירקטוריון המליץ לחלק את יתרת הרווחים הניתנים לחלוקה – 997 מיליון ₪. משמעות הדבר כי הדיבידנד הכולל צפוי להסתכם בכ- 1.5 מיליארד ₪.

 

להערכתנו, סנונית ראשונה זו מתחום התקשורת מאותתת על הפגיעה שספגו החברות מהענף. אנו סבורים כי דו"חות החברות הנוספות מהענף יציגו הרעה לעומת הדוחות בשנה שעברה. בנוסף, לא מן הנמנע כי המשך פגיעה בהכנסות וברווחיות הנובעת מתחום הסלולאר תעיב על ביצועי כל החברות בהמשך השנה. על כן, אנו חוזרים על המלצתנו להחזיק בסקטור במשקל נמוך ביחס למשקלו במדד.

 

אג"ח קונצרני – הם סבורים כי יש להתמקד באגרות במח"מ של כ- 3 שנים אשר הונפקו ע"י חברות בעלות תזרים יציב.

 

בגיזרת המט"ח, להערכתם, על אף שינוי המגמה השבוע צפוי השקל לשוב ולהיחלש. הערכה זו נתמכת בנתוני הכלכלה הריאלית המעידים על המשך האטה ועל פוטנציאל להמשך הורדת הריבית.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש