מיטב: בימים האחרונים נערכו דיונים אינטנסיביים על הגירעון בתקציב. כידוע, הוחלט על התאמה פיסקלית הכוללת קיצוצים משמעותיים במרבית משרדי הממשלה בהיקף של כ-700 מיליון ש"ח ושורה של העלאות מיסים (חלקם, כדוגמת מס על סיגריות ואלכוהול, הועלה כבר בחצות).

 

כידוע, מראשית השנה, הגיע הגירעון לכדי 9.8 מיליארד ש"ח. ללא ההכנסות החד-פעמיות בחודש ינואר (ההכנסות ממס על דיבידנדים) תוואי הגירעון הוא גבוה מ-4% מהתוצר. בהנחה שצעדי המיסוי והקיצוצים מהווים כ-6 מיליארד ש"ח לשנה, כ-0.7% מהתוצר. משמעות הדבר היא תרומה (צמצום) של כ-0.3% מהתוצר לשנה הנוכחית ו-0.7% לשנה הבאה. בכל מקרה, עדיין תוואי הגירעון לשנתיים אלו יהיה גבוה משמעותית מ-3%. בהתאם למהלכים שפורסמו אנו צופים לגירעון של 3.4% מהתוצר השנה ו-3.5% מהתוצר בשנה הבאה (תוך הנחת צמיחה של 3.6% בשנת 2013).

 

הואיל ומהלכים אלו לא יספיקו לשנת 2013 שלה מתוכנן גירעון של 3% מהתוצר, ובמיוחד על רקע סימני החולשה המתגברים,צפויה התאמה נוספת. זו, צפויה להיות גם (ואולי בעיקר...) במישור המיסים הישירים. זאת, מפאת העובדה כי המס בישראל הוא שנתי, לא ניתן לשנות את גובה המיסים הישירים באמצע השנה. לפיכך, נראה כי שינוי במס הישיר יגיע לאחר אישור התקציב לשנת 2013 וכאמור הוא יהיה בינואר של שנה זו.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש