הבורסה בת"א ננעלה בירידות שערים ת"א 25 ת"א 100 , על רקע נפילות בבורסות אירופה וצפי לירידות שערים חדות בוול סטריט עם פתיחת שבוע המסחר. ירידות חדות נרשמו הבוקר בבורסות אסיה, כאשר המשקיעים חוששים לגורלה של אירופה. יוון שוב חוזרת לכותרות לאחר היעדרות קצרה, לנוכח החשש לאי עמידה באבני הדרך הנדרשים לצורך חילוץ מלא. ספרד ואיטליה ממשיכות להדאיג, כאשר התשואות על האג"ח הספרדיות מזנקות ל- 7.5%. בוול סטריט יגיבו המשקיעים גם להמשך זרם הדוחות, השבוע יעמדו במוקד עונת הדוחות החברות מן המגזר הצרכני, ובראשן מקדונלד’ס שפירסמה דוח מאכזב לפני תיחת המסחר, פורד, סטארבקס, אמזון, ויזה ופפסיקו. חברות אלה יעזרו לשפוך אור על מצבו של הצרכן האמריקני. גם הדוחות של פייסבוק ואפל ירכזו עניין רב.

 

אחר הצהריים תוכרז ריבית בנק ישראל לחודש אוגוסט. רונן מנחם: זו תהייה החלטה מורכבת, מהמסובכות עימן התמודד בנק ישראל זה זמן. תהא ההחלטה אשר תהא, איש לא ירים גבה. תיתכן התייחסות נפרדת לגבי שוק הנדל"ן למגורים, שהתאושש לאחרונה, מול האטה בחלקים אחרים במשק. לצעדי ממשלה מיידיים בתחום קיצוצים בהוצאות, שידיעות לגביהם מופיעות בתקשורת, עשויה להיות השפעה על התוצאה הסופית.הסיכוי נוטה כעת לכך שהריבית תישאר על כנה, אך גם הורדת ריבית הינה אפשרות לא מבוטלת. תהא ההחלטה אשר תהא, יהיה צורך לבחון היטב את דברי ההסבר שיצורפו להודעה, על מנת להסיק לאן נושבת הרוח מבחינת בנק ישראל, במבט לחודשים הבאים ובאיזו מידה יתחשב בגורמים המנוגדים השונים בהחלטותיו הבאות.

 

 מזרחי טפחות הודיע על יעד החדש: תשואה להון של 17% עד 2017. הבנק הכריז על תוכנית חומש חדשה בה הוא צופה גידול בתשואה להון והמשך התייעלות; צופה להגיע ליחס הון ליבה של 9% עד לתחילת 2014 – שנה לפני המועד שקבע בנק ישראל.

 

מניית בבילון רשמה ירידותן. אגוד בסקירה מאמש: לאור נתוני חשיפה גבוהים משמעותית מהערכתנו הקודמות, אנו מעלים את תחזיותינו לרבעון ואת מחיר היעד למניית החברה בהתאם. אנו ממשיכים להמליץ בקניה את מניית החברה במחיר יעד של 55 ש"ח. עריכים כי החברה תדווח על הכנסות שטרם הופקו בסך של כ- 131 מיליון ש"ח כך שאנו מעריכים שהרווח התפעולי המתוקנן של החברה לרבעון השני יהיה כ- 68 מיליון ש"ח והרווח הנקי המתוקנן יהיה כ- 55 מיליון ש"ח.

 

חברת "שמן משאבי נפט וגז" דיווחה על קבלת אישור מערכת הביטחון וצה"ל לביצוע קידוח הנפט הקרוב "ים 3" וחתימת הסכם מחייב בין הצדדים. האישור ניתן לחברה לאחר קיום עבודת מטה מקיפה בין שני הצדדים שנמשכה קרוב לשנה. על פי הערכות חברת הייעוץ Netherland and Sewell & Associates מארה"ב, קיים ברישיון הימי שמן/387, לשעבר "מד אשדוד", פוטנציאל נפט בהיקף של כ-227 מיליון חביות וכ-3 טריליון רגל מעוקב של גז. הרישיון ממוקם בשטח המים הטריטוריאליים של מדינת ישראל, במים רדודים במרחק של 16 ק"מ בלבד מקו החוף, באזור אשדוד, קרוב ביותר לבתי הזיקוק ולקו הנפט היוצא מקצא"א לבתי הזיקוק באשדוד ובחיפה.

 

אחר שהצילה את חייה של ילדה בת 7 שסבלה ממח עצם אפילפטי, חברת פלוריסטם תרפיוטיקס, הכריזה היום שהיא מתכוננת להגיש בקשה לרשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) לקבלת סטטוס תרופת יתום לתאי ה- PLacental eXpanded (PLX) שלה לטיפול במח עצם אפלסטי. הגשת הבקשה לתרופת יתום הינה חלק מאסטרטגית החברה לחדור לתחום שיקום מח עצם באמצעות תאי ה PLX שפלוריסטם פיתחה.

 

בונוס ביוגרופ מנהלת מו"מ לרכישת מלוא זכויות הבעלות בטכנולוגיה ייחודית לשיקום ולבנייה של כלי דם אנושיים חיים ורקמות אנושיות אחרות, בתמורה להתחייבות למימון פיתוח המוצרים נשוא הטכנולוגיה. הטכנולוגיה עשויה לאפשר הרחבה והעמקה של סל מוצרי הרפואה התאית של החברה.

 

UBS פירסם היום עדכון להמלצותיו על מניות בזק, פרטנר וסלקום. האנליסט רוני בירון ממליץ לקנות את הניירות, אך מוריד מחירי יעד. מפחית מחיר יעד לבזק ממחיר של 6.70 ש"ח בסקירה קודמת ל-5.80 ש"ח. לפרטנר מפחית בירון מחיר יעד מ-30 ש"ח ל-23 ש"ח. סלקום: מחיר יעד יורד מ- 10.50 ד’ ל-8 ד’.

 

 באגוד צופים כי תוצאות נובה יהיו מעל לתחזיות ומעלים את מחיר היעד ל- 10.6 דולר למניה. מעריכים כי החברה תדווח על הכנסות של 26.3 מיליון דולר ורווח של 0.15 דולר למניה; יצרניות השבבים המובילות חוזרות לבצע השקעות במפעלי הייצור בהמשך לגידול בביקוש.בנוסף, מעריכים כי המחצית השנייה של נובה צפויה להיות טובה מציפיותיהם המוקדמות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש