משה גפני<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
משה גפני קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

המפקח על הבנקים דודו זקן הגיש אתמול בערב (ג’) את דו"ח הביניים לבחינת הגברת התחרותיות בענף הבנקאות, ליו"ר ועדת הכספים של הכנסת ח"כ הרב משה גפני, זאת לקראת תחילת הדיונים על תיקוני החקיקה שיצטרכו להיעשות בעקבות הדו"ח.

 

בפגישתם שהתקיימה בלשכתו של ח"כ גפני בכנסת, אמר דודו זקן כי הצוות קיים בשבעת החודשים האחרונים דיונים רבים בנושא, ומטרת הדו"ח והצעדים שייעשו בנושא הגברת התחרות בענף הבנקאות, היא להגביר את היעילות של הבנקים ולחזק את מעמדם התחרותי של הלקוחות אל מול הבנקים. "אני מאמין שהאזרח ירגיש זאת בכיסו, מהר יותר ממה שחושבים" אמר זקן לח"כ גפני.

 

יו"ר ועדת הכספים ח"כ גפני אמר כי המאבק בריכוזיות והגברת התחרותיות צריכה להתגבר גם בענף הבנקאות ובכל ענפי המשק, "מדובר במהלך קריטי להפחתת הנטל הכלכלי על האזרחים". גפני ציין כי ענף הבנקאות איננו דומה לענף הסלולאר, אך יש לקחת את המודל של הכנסת כוחות נוספים לשוק הבנקאות ולחזק את התחרותיות בין הבנקים, כדי לגרום לכך שהתחרות תגבר והעמלות ירדו".

 

במהלך פגישתם אמר גפני כי ועדת הכספים היא זאת שדרשה להקים את הצוות לבחינת הריכוזיות במשק, והיא זאת שתוביל את המאבק גם בנושא הזה של התחרותיות בענף הבנקאות עם הגעת החוקים השונים לוועדה בראשותו ותפעל ליישום ההמלצות, "הגברת התחרותיות בעולם הבנקאות בכלל, ובעמלות בפרט, הם חלק בלתי נפרד מהמאבק הכולל שהמדינה צריכה לנהל מול הריכוזיות שיש היום במשק. הגברת התחרות היא קריטית ומהותית להפחתת הנטל הכלכלי על האזרחים, ואנו בוועדת הכספים נפעל לעשות זאת במידה נכונה ובאיזון הנכון, מצד אחד לשמור על יציבות המשק ולמנוע בריחת עסקים מהארץ, ומאידך לגרום לתחרות בענפי המשק השונים, לטובת הציבור".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    |206|שידעג חלוקה שיוויונ עוגת תקציב|3|

    |35|ללא ספק החרדים בתפקידים השונים כולל שרים דואגים למגזר שלהם... להבדיל מנהיגי ליכוד ישראל בתינו שלא רואים מה עשו בשנים אחרונות לבוחריהם חוץ מקשיים..בדיור..חשמל..מים.וחוסר שיוויון בשירות עבודה ותשלום מס. יוקר וכו |35|חבל
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • haimS
    • 18/07/2012 10:20