חברת גיוון אימג’ינג, מובילה עולמית במוצרי אבחון למערכת העיכול וחלוצה בתחום אנדוסקופיה באמצעות גלולה, הודיעה היום שמשרד הפטנטים הקוריאני אישרר את תקפותם של שני פטנטים של גיוון אימג’ינג שלגביהם הגישה החברה תביעת הפרה כנגד מתחרתה, חברת Intromedic הדרום קוריאנית.
חומי שמיר, נשיא ומנכ"ל גיוון אימג’ינג ציין כי "אנו מאד מרוצים מהחלטת משרד הפטנטים בקוריאה. המוצרים היצירתיים והחדשניים של החברה בתחום האנדוסקופיה באמצעות גלולה הוסיפו מימד חדש לאבחון מערכת העיכול. השקענו משאבים רבים בהבאת טכנולוגיה זו ואנו נחושים להשתמש בקניין הרוחני שלנו, הכולל כ- 320 פטנטים רשומים ברחבי העולם, כדי להגן על המוצרים החדשניים שלנו."
בנובמבר 2011 החברה הגישה תביעת הפרת פטנט נגדIntromedic בבית המשפט בסיאול, בגין הפרת שני פטנטים של החברה על ידי גלולת האנדוסקופיה של חברת Intromedic, המשווקת תחת השם מירוקם (MiroCam). בתגובה, הגישה Intromedic למשרד הפטנטים הקוריאני בקשה לפסילת הפטנטים. משרד הפטנטים הקוריאני דחה את טענותיה של Intromedic ואישרר את תקפותם של הפטנטים של החברה. בכך נפגעה משמעותית אחת מטענות ההגנה הראשיות של Intromedic במשפט הפרת הפטנטים העומד נגדה. באפשרותה של Intromedic לערער על החלטת משרד הפטנטים הקוריאני.
החברה מתכוונת כעת לחדש את הליך התביעה בגין הפרת הפטנטים שעוכב עד לקבלת החלטת משרד הפטנטים הקוריאני בענין תקפות הפטנטים. אם בית המשפט בסיאול ימצא שאכן גלולת המירוקם מפרה את הפטנטים ותתקבל בקשת החברה לצו מניעה, לא תוכל Intromedic לייצר את גלולת המירוקם שלה בקוריאה או ליצא אותה מקוריאה ללקוחותיה ברחבי העולם. ייתכן כי פסק הדין בתביעת ההפרה יינתן עד סוף השנה.