הבורסה בת"א נעלה את יום המסחר הראשון לשבוע בירידות שערים במדדים המובילים ת"א 25 ת"א 100 , על רקע יומיים של ירידות בעולם, אשר לוו בשלל נתוני מאקרו משמעותיים והמשך דאגה לגורלה של הכלכלה העולמית, כאשר לצד אירופה, גם בארה"ב מתגלים סימני חולשה בעיתיים למדי.
המחזורים בשוק ממשיכים להיות מאוד נמוכים, ועמדו היום על פחות מחצי מיליארד שקל. כלכלני פועלים: התכווצות מחזורי המסחר בשוק המניות המקומי מחריפה. בשבוע האחרון הסתכם המחזור היומי הממוצע בכ-570 מיליון שקל בלבד. זהו המחזור הנמוך ביותר שנרשם מאז שנת 2005, והוא מעיד על המשך חוסר העניין וחוסר הודאות של המשקיעים במניות המקומיות בנקודת הזמן הנוכחית.
הנתון המרכזי של סוף השבוע היה נתון התעסוקה בהחודשי בארה"ב. שוק העבודה האמריקאי הוסיף רק 80 אלף משרות בחודש יוני, נמוך מהציפיות של השוק ל-100 אלף משרות חדשות. כלל פיננסים: נתוני שוק התעסוקה החלשים בארה”ב הגדילו, כנראה, את הסיכוי להכרזה על QE3 בסוף החודש. עם זאת, אנו ממשיכים להעריך כי הם לא היו חלשים מספיק כדי להפוך את הנושא לסגור. הרבה תלוי להערכתינו על דו"ח התמ"ג ועל דוח מדד מנהלי הרכש הבא.
קרן המטבע הבינלאומית הודיעה ביום שישי על כוונתה להוריד את תחזית הצמיחה העולמית, בתחזית שהיא צפויה לפרסם ב-16 לחודש זה. יו"ר הקרן, כריסטין להגארד, אמרה כי היא מודאגת מחולשת הכלכלה העולמית.
השותפות ב"תמר" ריכזו עניין, על רקע הודעת רשות הגז כי היא מחייבת אותן לחלק את הגז הטבעי באופן שוויוני לכל הצרכנים במשק. לפי כך, בעלי ההסכמים מול "תמר", ביניהם חברת החשמל ודליה אנרגיות, יקבלו רק כ-60% מהגז שרכשו וההסכמים מול דליה ואחרים למעשה נפתחים מחדש. דבר זה יאפשר אספקה למפעלים קטנים. לדברי ערן יונגר, אנליסט האנרגיה של מגדל שוקי הון "משמעות הקביעה היא כי שותפויות תמר יוכלו לחתום על חוזים נוספים עם חברות נוספות, בראשן החברות מקבוצת החברה לישראל כיל בז"ן , לעומתן, חברת החשמל טענה כי היא תידרש לבחון מחדש את החוזה עם שותפויות תמר".
מניית סלקום בלטה בעליות חדות. לפי דיווחים בתקשורת (אשר זכו להכחשה רבתי), נפגש נוחי דנקנר, יו"ר IDB עם דוד עזריאלי, והשניים דנו במכירת חברת הסלולר לאחרון. כאמור, הדיווח הוכחש ע"י שני הצדדים, מה שלא מפריע למשקיעים להקפיץ את הנייר.
דירקטוריון אפריקה ישראל אישר את מינויו של אברהם נובוגרוצקי למנכ”ל. נובוגרוצקי מכהן כמנכ"ל אפריקה ישראל תעשיות החל מנובמבר 2008 וכיו"ר חברות הבת של תעשיות וביניהן: פעילות החברה ברוסיה ונגב קרמיקה. נובוגרוצקי יחל את תפקידו באופן רשמי בתאריך 22 ביולי 2012.
פסגות בסקירה על שוק התקשורת: שוק הסלולר תחת מתקפה ומלחמת מחירים שנכפתה על החברות עם פתיחת השוק לתחרות וכניסתן של המפעילות החדשות. הניסיון למתן את שיעור הנטישה ולשמר עד כמה שניתן את נתח השוק הובילו להידרדרות שיא ברמות התעריפים בשבועות האחרונים. על אף תכניותיהן המקוריות של החברות הוותיקות, אנו מעריכים כי המפעילות הוירטואליות לא צפויות להיעלם מהמפה בתקופה הקרובה. במקביל המהלך של סלקום מקדים את פתיחת השוק הסיטונאי ואנו בפתחה של מהפכה גם בשוק הקווי. זה האחרון לצד רפורמות מצד משרד התקשורת עלולים לפגוע בבזק בכל החזיתות ולהיטיב, בשלב מאוחר יותר, עם חברות הסלולר הוותיקות.
לאחר משא ומתן שנמשך קרוב לשנה, פרסמה ביום ו’ חברת דלק נדל"ן את פרטי הסדר החוב בינה ובין מחזיקי אגרות החוב שלה וההסדר עובר למסלול ההצבעה של המחזיקים. הסדר החוב כולל בתוכו תרומה חסרת תקדים מצד בעל השליטה בחברה, יצחק תשובה, בהיקפים של מעל למיליארד שקל במזומן, בטוחות וערבויות על פני כל תקופת ההסדר. סה"כ צפויים מחזיקי אגרות החוב לקבל, לאחר אישור ההסדר, חבילה בהיקף של כ-1.5 מיליארד שקל הכוללת בתוכה: שתי סדרות אג"ח חדשות שתנפיק החברה בהיקף של 1.275 מיליארד שקל; סדרת אג"ח חדשה (מגובה בביטחונות אישיים של תשובה) בהיקף של 205 מיליון שקל; תשלום במזומן של 40 מיליון שקל. יצחק תשובה מצידו צפוי להזרים לחברה סכום של כ-250 מיליון שקל במזומן ולמחזיקי אגרות החוב סכומים נוספים בהיקף זהה (כ- 250 מיליון שקל במזומן ובסדרת אג"ח).
IDB חברה לפתוח הודיעה ביום ו’ על השלמת העסקה למכירת 49.9% מתוך 60.5% מאחזקותיה בכלל תעשיות והשקעות בע"מ לחברת אקסס תעשיות וזאת תמורת 1.27 מיליארד ש"ח. העסקה משקפת לכלל תעשיות שווי של 2.55 מיליארד ש"ח, והשלמתה התאפשרה לאחר עמידה בכל התנאים המתלים, לרבות קבלת האישורים הרגולטוריים והמימון הנדרש. לפי תנאי ההסכם בין הצדדים, מיום ה-20 במאי 2012, עם השלמת העסקה קיבלה IDB פתוח סך של כ-761 מיליון ש"ח, כאשר יתרת התשלום, בסך של כ-509 מיליון ש"ח, תשולם עד סוף 2012.
קבוצת אשטרום זכתה במכרז של החברה הלאומית לדרכים לתכנון-ביצוע פרויקט המקטע דרומי של דרך מס’ 20 (נתיבי איילון) במסגרת פרויקט דרך 531. התמורה בגין העבודות תסתכם בכ-750 מיליון שקל. מדובר באחד המכרזים הגדולים בתחום תשתיות הכבישים בישראל בשנים האחרונות. קבוצת אשטרום התקשרה במכרז עם מחצבות ורד אשר תספק את החומרים והלוגיסטיקה הנדרשת לביצוע העבודות.