מדדי המניות סיכמו את השבוע בעליות שערים נאות, מה שנתן רוח גבית למשך הגיוסים בתעשיית קרנות הנאמנות השבוע . הקרנות המסורתיות רושמות גיוסים של כ-320 מיליון ₪- וזאת לעומת פדיון כבד של כ-190 מיליון ₪ בשבוע הקודם. למרות עליות השערים הנאות במדדי המניות, המשקיעים אינם ששים להגדיל סיכון ומעדיפים להתבצר בקרנות הכספיות ובקרנות אג"ח מדינה. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב.

 

מדדי המניות התאפיינו במגמת עליות, מדד ת"א 25 ומדד ת"א 100 סיכמו את השבוע עם עליות של כ-2.4% ו כ-2.2% בהתאמה. מדד ת"א 75 עלה בכ-1.4%. זה לא עזר לקרנות המנייתיות שהמשיכו לפדות (50 מ’), אם כי כשליש פחות מהשבוע הקודם.

 

האפיק הקונצרני רשם עליות שערים: מדדי התל-בונד סיימו את השבוע בעליות שערים של עד כ-1% ומדד הקונצרני הכללי טיפס בכ-1.2% ובהמשך לכך גייסו הקרנות הקונצרניות כ-30 מיליון ₪, לעומת השבוע הקודם בו נפדו מהקרנות כ-150 מיליון ₪.

 

האפיק הממשלתי התאפיין השבוע בעליות שערים נאות, מדד אג"ח ממשלתי כללי עלה בכ-0.6% כאשר יתרון קל נרשם השבוע לטובת הגלילים על פני השחרים. המשקיעים ממשיכים להתבצר בקרנות אג"ח מדינה שגייסו השבוע כ-260 מיליון ₪ -עלייה של כ-70% בקצב הגיוסים ביחס לשבוע הקודם.

 

האפיק השקלי התאפיין השבוע במגמה חיובית כאשר הקרנות השקליות גייסו כ-210 מיליון ₪ והקרנות הכספיות גייסו כ-280 מיליון ₪- עלייה חדה בקצב הגיוסים לעומת השבוע הקודם. יצוין, כי השבוע הראשון של החודש מתאפיין בדר"כ בגיוסים נאים בקבוצה זו כתחליף לפדיון המק"מ.

 

קרנות אג"ח כללי ממשיכות במגמת הפדיונות ורושמות פדיון שבועי של כ-110 מיליון ₪ וזאת לעומת פדיונות של כ-260 מיליון בשבוע הקודם.

 

תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-05.07.12 כ-153.2 מיליארד שקל, הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-118 מיליארד שקל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש