קרדיט: depositphotos/lucidwaters
קרדיט: depositphotos/lucidwaters

טאקסיבוט ( TaxiBot®) -מערכת חצי רובוטית לגרירת מטוסים הנשלטת על ידי הטייס, ומיועדת להסיע מטוסים מהשרוול בטרמינל עד למסלול ההמראה, נכנסה לשלב ניסוי מתקדם. במהלך הניסויים אשר נערכים בשדה התעופה שאטורו (Chateauroux) בצרפת, הדגימה המערכת ביצועים מעל ומעבר לתוצאות המשוערות.

 

בעקבות ההדגמות המוצלחות של מערכת הטאקסיבוט בשנת 2011, ותוצאות הניסויים האחרונים, במהלך השבועות האחרונים נוהלו שיחות רציניות עם לקוחות ראשונים וההערכה היא כי צפויות הזמנות ראשונות. נתונים חדשים של המערכת יוצגו במהלך התצוגה האווירית בפארנבורו בין 9 – 12 ביולי 2012 בביתן טאקסיבוט על ידי נציגי התעשייה האווירית, בשיתוף עם נציגי אירבוס וחברת TLD.

 

מאז שנת 2008, פעלו אירבוס, לופטהנזה וקבוצת TLD בשיתוף התע"א בפיתוח הטאקסיבוט. במהלך שלב הוכחת תפיסת ההפעלה של המערכת בשנת 2011 נערכו ניסויי הדגמה מוצלחים בנמל האוויר בטולוז, על מטוס איירבוס 340-600 ובנמל האוויר של פרנקפורט על מטוס בואינג 747-400.

 

תאגיד איירבוס הביע התעניינות מרובה בטאקסיבוט, והוא מעורב עמוקות בפיתוח המערכת, מתוך הכרה ביתרונות הכלכליים של הטאקסיבוט ותרומתו הייחודית לתעשיית התעופה. עלות גרירת מטוסי נוסעים כוללת בעולם בשנת 2020 מוערכת ב-8.5 מיליארד דולר לשנה; למערכת טאקסיבוט פוטנציאל להקטנת עלויות אלה לכדי פחות מ-3 מיליארד דולר לשנה.

 

ייצור סדרתי של מערכת טאקסיבוט המיועדת למטוסים צרי-גוף (Narrow Body) החלה בחברת TLD בצרפת שהיא מן המובילות בעולם בייצור ציוד עזר קרקעי. החברה נבחרה כשותפה לפיתוח וייצור גורר הטאקסיבוט. TLD משתתפת עם חברת סימנס כספק משנה בפיתוח וייצור מערכות ההינע של הגורר. מערכת טאקסיבוט רחב-גוף (Wide Body) הנמצאת גם היא בפיתוח, לצאת לשוק כשנה לאחר כניסת מערכת טאקסיבוט צרת-גוף לשוק.

 

הקבוצה הראשונה של טאקסיבוט צר-גוף מיועדת לעריכת ניסויים בקנה מידה מלא. התע"א נמצאת בשלב האחרון של מו"מ על תכולת ניסויי-ביתא בפרנקפורט על ידי לופטהנזה LEOS, חברת השינוע הקרקעית של לופטהנזה. לפי התכנון ייערכו הניסויים של הטאקסיבוט מוצר-הגוף על מטוס בואינג 737 של לופטהנזה, לרישוי ומעקב תוך הפעלת שלוש מערכות חדשות של טאקסיבוט צר-גוף, בתנאי תפעול מעשיים, יומיומיים של צי מטוסי הבואינג 737 של לופטהנזה בפרנקפורט, החל מאמצע שנת 2013.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש