ארבעת הבנקים הגדולים בארה"ב נתנו פחות אשראי ברבעון הראשון של השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אולם הבנקים האזוריים מלאו את הפער. היקף ההלוואות של JPMorgan Chase, Bank of America Corp. , Citigroup Inc. Wells Fargo & Co. ירד ב-4.9% ל-3.04 טריליון $. ההלוואות של 17 הבנקים הקטנים (מתון מדד KBW) עלה ב-9.8% ל-1.27 טריליון $. הבנקים הגדולים מקשיחים את תנאיי האשראי כדי לעמוד בדרישות הנזילות ובכללי הרגולציה המחמירה, בעוד שהקטנים מנצלים את המצב ואוספים את הלקוחות.
מודי’ס ציינו כי על אף ההאטה הגלובלית ומשבר החובות באירופה, החברות האמריקאיות שמדורגות Speculative grade יכולות לעמוד בהתחייבויותיהן ושיעור ה-defaults נמצא במינימום ההיסטורי – הוא צפוי לעלות ל-4% באוקטובר מ-3.1% במאי. בעיצומו של המשבר מספרם הגיע ל-14.5%.
הקונגרס האמריקאי שוקל לדחות את הקיצוץ האוטומטי למרץ 2013, בעוד לפי התכנון המקורי הוא צריך להיכנס לתוקף בינואר 2013. מדובר ב-1.2 טריליון $ של קיצוצים, כמחצית מהם מתוך תקציב הביטחון. ההחלטה על הקיצוץ האוטומטי הגיע במהלך הדיונים על העלאת תקרת החוב ב-2011.
Banco Santander ו- Banco Bilbao Vizcaya Argentaria שני הבנקים הגדולים בספרד ספגו הורדת דירוג על ידי מודי’ס על רקע עליית הסיכון של החוב הממשלתי והתרחבות מהירה של ההלוואות לענף הנדל"ן שנמצא בסכנת התפוצצות הבועה. קרוב ל-12 הבנקים ירדו לדרגת אג"ח "זבל", 6 בנקים ירדו ב-4 נוצ’ים ו-3 ב-3 נוצ’ים.
ריבית בנק ישראל ירדה ב -0.25% לרמה של 2.25%. בהודעה החודש עיקר הגורמים היו סביב ההאטה במשק המקומי וכן בוצע עדכון של התחזיות המאקרו כלכליות של חטיבת המחקר. הבנק מציין כי מרבית האינדיקטורים שנוספו החודש מצביעים על הימשכות הצמיחה בקצב מתון של כ- 3% במונחים שנתיים. לפיכך, הותיר הבנק את תחזית הצמיחה שלו לשנת 2012 ברמה של 3.1%.
בנוגע לאינפלציה המקומית הבנק מציין כי בהסתכלות 12 חודשים אחורה נמצאת האינפלציה מתחת למרכז היעד וכי אין לחצים אינפלציוניים. ע"פ עדכון האינפלציה של חטיבת המחקר האינפלציה ב-12 החודשים הקרובים צפויה לעמוד על 2.4% לעומת 2.6% בהודעה הקודמת ובניגוד לממוצע החזאים שעומד על 2%. הבנק מעריך כי סעיף השכירויות יתמתן בהשוואה לשנה חולפת, אולם הוא עדיין צפוי לעלות בשיעור גבוה מ- 2% בשנה וכן, למחירי האנרגיה תהיה השפעה מרסנת על האינפלציה.
סין מדווחת על שיפור בסחר החוץ שלה, הן בייצוא והן בייבוא ונתונים חיוביים אלו הצטרפו לדיווחים על שיפור באשראי ובנדל"ן. הזינוק בהלוואות החדשות על רקע הפחתת הריבית ביוני והיחלשות היואן מדגישים את נחישות הממשלה לתמוך ביצרנים. מנגד, הסינים הגדילו את ההשקעות הישירות בחו"ל בקצב איטי יותר ביחס לרבעון הקודם.
מחלקת מחקר ואסטרטגיה, בית השקעות אקסלנס נשואה
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמים במסמך זה (להלן- "המידע") מסופקים כשירות לקוראים למטרת אינפורמציה בלבד ומובא לידיעתם של יועצי השקעות, כחומר רקע בלבד העשוי לשמש כאחד מבין מגוון כלי עזר אשר אמורים לשמשם בגיבוש המלצתם ללקוחותיהם החתומים על הסכמי ייעוץ על פי דרישות הדין ואינם משקפים בהכרח את עמדתה הרשמית של אקסלנס השקעות בע"מ ו/או חברות בנות שלה ו/או חברות קשורות שלה (להלן- "קבוצת אקסלנס"). אין לראות במסמך ובמידע הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים המתוארים בו או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם. אין לראות במידע המלצה או תחליף לשיקול דעתו המקצועי של הקורא, או הצעה או הזמנה לקבלת הצעות, או שיווק השקעות- בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא- לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות המובאות במסמך זה לתוצאות בפועל. אין לראות במסמך זה כמידע שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בנכסים הפיננסים המוזכרים בו. הניתוח במסמך זה נעשה בהתבסס על מידע אשר פורסם ו/או היה נגיש לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שנאסף ונערך על ידי קבוצת אקסלנס ומידע הנובע ממקורות אחרים, אשר החברה מניחה שהינו מידע מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנותו. מסמך זה אינו מהווה אסמכתא ו/או אישור כלשהם למהימנות ולנכונות המידע האמור. המידע המופיע בדוח זה אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר, וכן אינו מתיימר להוות ניתוח מלא של כל העובדות והפרטים המופיעים בו והדעות האמורות בו עשויות להשתנות ללא כל מתן הודעה נוספת. מאחר שכך, מסמך זה אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. קבוצת אקסלנס אינה מחויבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים ו/או עדכונים במידע מראש או בדיעבד. קבוצת אקסלנס לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במסמך זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש לקבוצת אקסלנס ו/או לבעלי שליטה ו/או לבעלי עניין במי מהם עשוי להיות מעת לעת עניין במידע המוצג במסמך זה, לרבות בנכסים פיננסים המוצגים בו. כמו כן, חברות בשליטת קבוצת אקסלנס ובעלי מניותיה, או גורמים אחרים הקשורים עמה באופן זה או אחר מחזיקים או עשויים להחזיק, מעת לעת, במישרין ו/או בעקיפין בניירות ערך או נכסים פיננסיים נשואי מסמך זה, הן לפני פרסומו, הן בזמן פרסומו והן לאחר פרסומו. כל הזכויות במסמך זה ובמידע שייכות לקבוצת אקסלנס. מסמך זה מופץ ליועצי השקעות בלבד. העברת חלקים מתוכן המסמך לצדדים שלישיים או פירסומם בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מקבוצת אקסלנס וללא ציון הערה זו בגוף הטקסט, במקום הבולט לעין, הנה אסורה, וכל העושה זאת, עושה זאת על אחריותו הבלעדית!