עוזי לנדאו<br>קרדיט: פלאש90
עוזי לנדאו קרדיט: פלאש90

משרד האנרגיה והמים ממשיך את הפרויקט שהחל בשנה שעברה, ויעניק גם השנה מלגות לסטודנטים המקבלים את הכשרתם באחד מתחומי פעילות המשרד, והפעם בתחומי מדעי האדמה. המלגות, בהיקף של עד 60,000 ש"ח לשנה, יינתנו לסטודנטים לתארים שני או שלישי במסלולים הכוללים ביצוע תזה (עבודת מחקר) או פרויקט גמר בתחומי הגיאולוגיה והגיאופיסיקה של דלקים פוסיליים (נפט וגז טבעי) ובתחום הסיסמולוגיה.

 

שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו: "אתגרים גדולים ניצבים בפני מדינת ישראל. חלק מרכזי וחשוב מעתידנו טמון בלימוד ובמחקר, בראש היהודי שכה ידוע לטובה. אנו חייבים להכשיר את המשאב האנושי המקומי לפעול כמומחה בתחומו. אני מאמין שנושא זה חייב לקבל תמריץ. על מנת לתת מענה לחלק מהאתגרים הללו, משרד האנרגיה והמים ממשיך לתמוך בסטודנטים ולהעניק מלגות בהיקפים שטרם נראו כמותם ממוסד ממשלתי". השר הוסיף כי: "ככל שכולנו נפעל למימוש הפוטנציאל, כך נוכל לקדם את עצמאותה של ישראל ואי-תלותה באחרים".

 

בשנה שעברה העניק המשרד מלגות בהיקף של 2.6 מיליון ש"ח ל- 38 סטודנטים הלומדים לתואר ראשון או שני בתחומי האנרגיה בהיקף של עשרת אלפים ש"ח לשנה לתואר ראשון ו- 50 אלף ש"ח לשנה לתואר שני, לתקופה של שנתיים. המלגות הוענקו לסטודנטים לתואר ראשון בהנדסת חשמל (התמחות בזרם חזק ומתח גבוה), לסטודנטים לתואר שני בהנדסת גז טבעי ונפט, לסטודנטים לתואר שני בהנדסת אנרגיה, וכן לסטודנטים העושים תזה (עבודת מחקר) בתחום מדיניות אנרגיה וכלכלת אנרגיה.

 

תוכניות מלגות הלימוד והמחייה לסטודנטים שיזם ומבצע המשרד, נועדו להגדיל באופן משמעותי את מספר בוגרי התארים בתחומי האנרגיה על מנת לשלבם במשק האנרגיה הישראלי המתפתח בקצב מהיר.

 

פרויקט המלגות הנוכחי התאפשר באמצעות עבודת מטה מקיפה שביצע משרד האנרגיה והמים בשיתוף עם גורמי אקדמיה ותעשייה אשר הציפה את המחסור הקשה בכוח אדם מיומן בתחומים אלה וכן את הצורך העמוק לטפל בשרשרת ההכשרה בכללותה, החל מסטודנטים, חוקרים צעירים וכלה באנשי מקצוע מנוסים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש