הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר הראשון לשבוע, על רקע סגירת שבוע חיובית בוול סטריט והמשבר באירופה, אשר ממקם בנקודת זמן זאת את ספרד כחוליה הבעייתית. אמש ניהלו שרי האוצר של האחוד האירופי שיחת ועידה שבסופה הוחלט על סיוע של עד 100 מיליארד אירו למדינה שהבנקים שלה נמצאים במצוקת אשראי קשה. ביום חמישי עלה מדד המעו"ף ב-1.85% בעקבות הודעת הבנק המרכזי של סין, כי הוא מפחית את ריבית ההלוואות לבנקים ב-0.25% לשיעור של 3.25%. יו"ר הפד ברננקי לא ענה על הציפיות ולא הודיע על הרחבה כמותית מספר 3 בארה"ב. הדואליות במעו"ף שבו עם פער ארביטראז’ שלילי של 0.1%, כאשר טבע עם מינוס 1.5% ואיזיצ’יפ עם 3.6% אדום.

 

מניות פרטנר סאני סקיילקס ירכזו עניין. סאני הגישה בשבוע שעבר הצעת רכש לכל סידרות האג"ח במחיר הסגירה של ה-31.5 בתוספת 100%. בנוסף, תפורסם על ידי החברה הצעת רכש לרכישת מניות של סקיילקס בכמות שלא תעלה על 7.6% ממניות סקיילקס במחיר של 18 ש"ח למנייה. מידרוג: הצעת הרכש לבעלי אג"ח סקיילקס מגלמת הפסד ממוצע של 15% לבעלי האג"ח. הכניסה את האג"ח להגדרה של "כשל פירעון" ועל כך דירוגן ירד ל-Caa3. גם מעלות הפחיתה את דירוג האשראי של סקיילקס ל-CC.

 

אלעד קנדה דיווחה כי חתמה על הסכם למכירת זכויותיה בבניינים הקיימים במתחם Parkway Forest בטורונטו תמורת כ-1.06 מיליארד שקל. החברה צפויה לרשום עם השלמת העסקה עודף תזרימי של כ- 566 מיליון שקל. הרווח לחברה בגין העסקה (לפני מס) הוא של כ-87 מליון שקל.

 

 גבעות חתמה בשבוע שעבר על מכתב כוונות עם חברת קידוח מאירופה לביצוע 2 קידוחים בשדה מגד. קבלן הקידוח עתיד לבצע את שני הקידוחים הבאים של השותפות שהינם קידוחים בשטח הליבה במגד לעומק של כ 5,000 מטרים למטרות נפט וגז.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    דעתי האישית בלבד |63|

    העניין של ספרד זה סיפור מסגרת יפה - הזרמה של 100 מיליון יורו זה כסף זניח בהשוואה לדברים הבאמת חשובים שעומדים על הפרק 1. בחירות ביוון עוד שבוע - יציאה של יוון מהגוש תסב נזק פי כמה וכמה יותר גבוה מהכסף שמדברים עליו לבנקים בספרק 2. ישיבת ה G20 - שבוע הבא במקסיקו שם יוכרע נושא סיוע בינלאומי לאירופה - מן הסתם גם פה מדובר בסכומים הרבה יותר גבוהים מאשר הזרמת הון לבנקים בספרד 3. ישיבת ה EU בסוף החודש - שם יוכרע העתיד הפיסיקלי ותוכנית הזרמת הון לכל הבנקים ביבשת - דרך הזרמת הון של ה ECB למנגנון ה ESM ..... העובדה שכל כלי התקשורת מפוקסים בדיוק באותו נושא מעידה ומוכיחה כמו תמיד - שכולם פה מעתיקים אחד מהשני כתבות - ניזונים אחד מהשני ולא מהמקור ובעיקר שהכתבים בעלי ראש קטן (לדעתי כמובן אפשר שלא להסכים) - חסרי הבנה אמיתית במצב המיקרו כלכלי ובלי שום נכונות / רצון ו/או מודעות לשנות זאת שוב התקשורת מוכיחה שבמקום להסתכל קדימה (דבר שדורש ידע הבנה ומקצועיות) התקשרות מדברת כרגיל רק אחורה בלי שום הבעת דעה או תחזית מיקרו/כלכלית צופה פני עתיד
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • סוחר אופטימי
    • 10/06/2012 09:43