חברת אינטק פארמה, העוסקת בהשבחת תרופות קיימות הנמכרות כיום במאות מיליוני דולרים בשנה, מודיעה על השלמת הקמת קו הייצור החדש לייצור גלולות האקורדיון בהיקף הנדרש לניסויים הקליניים Phase III של מוצריה. מתקן הייצור החדש , הוקם בהתאם לתנאי הייצור הנאותים (GMP) ועל פי דרישות הרגולציה.
גלולת האקורדיון המשולבת עם תרופת הזלפלון לטיפול בהפרעות שינה השלימה בהצלחה רבה את הניסוי הקליני Phase 2 והתוצאות הסופיות הראו כי מתן תרופת הזלפלון באמצעות האקורדיון הביא לשיפור מהותי בעל מובהקות סטטיסטית בהארכת משך השינה הכולל (TST - Total Sleep Time) של חולי אינסומניה כרוניים וכן הושגה הצלחה במובהקות סטטיסטית גם במשך זמן ההרדמות (LPS-Latency to persistent sleep) שהתקצר באופן מהותי וזאת תוך מניעת תופעות לוואי בבוקר שלמחרת.
גלולת האקורדיון המשולבת עם תרופת הלבודופה לטיפול בחולי פרקינסון מתקדמים הציגה תוצאות ביניים מצוינות בניסוי הקליני (Phase IIb) וצפויה להציג תוצאות סופיות של השלב השני (Phase IIb) של הניסויים הקליניים בקרוב.
גיורא קרני, מנכ"ל אינטק פארמה, מציין כי " קו הייצור החדש הוקם כדי לתת מענה להיקפי ייצור של עשרות אלפי גלולות. לאור התוצאות הקליניות שהושגו, והמגעים שאנו מנהלים על מסחור אפשרי של הטכנולוגיה והמוצרים שלנו, הרחבת כושר הייצור תאפשר לנו לתת מענה מיטבי לדרישות הרגולציה הבינלאומיות ושל השותפים הפוטנציאלים".