בורסה בת"א נעלה את יום המסחר השני לשבוע בעליות ת"א 25 ת"א 100 , על רקע מגמה חיובית במרבית בורסות אירופה וצפי לעליות בוול סטריט בפתיחה.

 

אופנהיימר: נתוני המאקרו של החודשיים האחרונים בכלל ושל השבוע שעבר בפרט קירבו מאוד את ההחלטה על הרחבה מוניטארית נוספת בארה"ב. ביום חמישי השבוע צפוי ברננקי להעיד בפני הקונגרס. אנו לא חושבים כי הוא ימהר להכריז על זה השבוע, אבל אולי ייתן רמזים לאופן בו הוא מפרש את המציאות הנוכחית של משבר באירופה ושל החלשות כלכלית בארה"ב. השאלה הגדולה היא כמה קרדיט ייתנו השווקים לצעדים של ברננקי שכבר נוסו ונכשלו לעידוד הצמיחה.

 

מניית פרטנר וסאני זינקו לאור הדיווח כי כי סקיילקס מקיימת משא ומתן מתקדם עם קבוצת האצ’יסון מהונג קונג, להתקשרות בהסכם שכתוצאה ממנו, אם וככל שיבשיל, תרכוש האצ’יסון את השליטה בסקיילקס (ובעקיפין בחברת פרטנר). במקביל תרכוש החברה מסקיילקס את פעילותה ליבוא ושיווק מכשירים וציוד קצה סלולרים מתוצרת סמסונג.

 

פסגות העלה את ההמלצה לסלקום מ"מכירה" ל"תשואת שוק" במחיר יעד של 32 ₪. פרטנר - ממכירה לתשואת שוק במחיר יעד של 21.5 ש"ח. הירידות החדות במניות פרטנר וסלקום (של כ- 57% ו- 62% בהתאמה מהשקת הסיקור בהמלצת מכירה) מגלמות את החרפת התחרות בענף הסלולר והשחיקה ברווחיות החברות.

 

לידר על טאואר : ממשיכה לצעוד לעבר המיליארד ($) הראשון, אליו היא צופה להגיע בשנת 2014. על האף ההאטה בתחום השבבים במהלך התקופה האחרונה טאואר המשיכה להציג שיפור בתוצאות העסקיות, בין היתר, בזכות הדפנסיביות היחסית של הטכנולוגיות הנישתיות בהן היא מתמחה והן בזכות רכישת המתקן ביפן. מעריכים כי התאוששות ענף השבבים שהחלה לאחרונה, תתמוך בתוצאות החברה וצופים שיפור מהותי בהכנסות החברה החל מהרבעון השלישי, לרבות מעבר להכנסות רבעוניות של 200 מיליון ומעלה. ממשיכים להמליץ קנייה, במחיר יעד של כ-1.2 דולר למניה.

 

 דלק אנרגיה תעמיד הלוואות בסך כולל של 72 מיליון דולר לדלק קידוחים ואבנר. ההלוואות באותם תנאים אותם קיבלה החברה בהתאם להסכמי הלוואה בהם התקשרה עם שני תאגידים בנקאיים בישראל.

 

אפי אירופה חברת בת של אפי נכסים הניחה בשבוע שעבר בטקס חגיגי את אבן הפינה בפרויקט קניון אפי פאלאס פלוישט ברומניה. הקניון שבימים אלו החלה הקמתו צפוי להיפתח לקהל הרחב ברבעון הרביעי של שנת 2013. עלות הקמת הקניון מוערכת בלמעלה מ-200 מיליון ₪.

 

פסגות על מניית כת”ש: זולה כיום בשל המומנטום השלילי בחברות האחזקה בכלל ובקבוצת אי.די.בי בפרט. סבורים כי השלמת עסקאות המכירה למשפחת לבנת ומשאב עשויות להוביל לצמצום הדיסקאונט ולחלוקת דיבידנד נאה; ממליצים קניה במחיר יעד של 18.7 ש"ח למניה.

 

 מדיגוס המשיכה לטפס. הודיעה אמש על הנפקה פרטית בסך 6.6 מיליון ₪ לדקסון טכנולוגיות בע"מ, חברה פרטית בבעלות דן אורן. במסגרת ההנפקה יוקצו לדקסון מניות המהוות כ-7.39% מהון החברה וכן כתבי אופציה. החזקותיה של דקסון טרם ההקצאה היו כ-14.84 מהון החברה. ההנפקה הפרטית לדקסון בוצעה במחיר של 99 אגורות למניה, המהווה פרמיה של כ-25% מעל מחיר המניה בבורסה אתמול בבוקר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש