בהמשך לדיווח של נייר חדרה מיום 14 במאי בקשר עם הודעת הסתדרות העובדים הכללית החדשה במרחב חדרה בדבר סכסוך עבודה על רקע דרישות אחד מוועדי העובדים לתוספות שכר שיוענקו לכ- 400 עובדים קבועים של החברה (מתוך סך של כ- 3,200 עובדים המועסקים בחברה), החברה מודיעה בזאת כי החל מהבוקר (ב’) החלו העובדים האמורים בפעילות של השבתת הפעילות באתר החברה בחדרה.

 

זאת לאחר שהמו"מ בתיווך הממונה על יחסי העבודה במחוז הצפון במשרד התמ"ת הגיע לידי מבוי סתום. העובדים טוענים כי ההנהלה אינה עומדת בקיום סעיפים בהסכמים הקיבוציים. כמו כן, לא נתנה את התוספת השנתית בסך 2.5% שהעובדים היו אמורים לקבל בחודש אפריל ולא קיבלו. ההסתדרות אף הכריזה בחודש מאי על סכסוך עבודה.

 

בשלב זה, אין באפשרות החברה להעריך את היקף או משך השביתה או את השלכותיה על פעילות החברה, והחברה בוחנת את הצעדים הנדרשים על מנת להביא את סכסוך העבודה לסיומו ולשוב לפעילות תקינה, לרבות פנייה לערכאות.

 

יצוין כי בעיקר כתוצאה מגידול חד בהוצאות האנרגיה של החברה, בשל הצמצום באספקת הגז הטבעי, החברה ממשיכה ביישום תוכנית חוצת ארגון להתייעלות וחיסכון. תוכנית ההתייעלות כוללת, בין היתר, קיצוץ (שכבר בוצע) בשכר הבכירים, לרבות מנכ"ל החברה, ביצוע תוכנית של פרישה מוקדמת, צמצום בכוח האדם של עובדים בחוזים אישיים ושל עובדים זמניים בחברה ובחברות הקבוצה, התייעלות הליכי הרכש, הלוגיסטיקה והשילוח ומקסום הסינרגיה בין חברות הקבוצה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש