נוחי דנקנר<br>קרדיט: פלאש90
נוחי דנקנר קרדיט: פלאש90

IDB אחזקות רושמת ברבעון רווח של 317 מיליון ש"ח. IDB פתוח רושמת ברבעון רווח של 344 מיליון ש"ח.

 

המהלכים העיקריים שהתבצעו בקבוצה בחודשים האחרונים הם אלה: השלמת עסקת המיזוג בין מכתשים אגן לבין כמצ’יינה (באוקטובר 2011) שייצרה לכור תזרים של כ-4.1 מיליארד ש"ח. השלמת מכירת האחזקה בפאנדטק (בנובמבר 2011) שייצרה לכת"ש תזרים של כ-780 מיליון ש"ח. מכירת האחזקה של כור בבניין HSBC לנכסים ובנין (בנובמבר 2011) שייצרה לכור תזרים של כ-430 מיליון ש"ח.

.

התנעת המהלך למיזוג בין כור לבין דסק"ש (בפברואר 2012) שצפוי ליצור חברה ממוזגת בעלת יתרות נזילות משמעותיות ופורטפוליו מגוון ואיכותי וכן לייצר ל-IDB פתוח תזרים של כ-400 מיליון ש"ח. הסכם למכירת השליטה במשאב (שנחתם בפברואר 2012) והשלמתו צפויה לייצר לכת"ש תזרים של כ-1.32 מיליארד ש"ח. הנפקת מניות ב-IDB אחזקות (בפברואר 2012) בסך של כ- 320 מיליון ש"ח. גיוס הלוואות בסך של כ-300 מיליון ש"ח ב- IDBפתוח (באפריל 2012).  מהלך שיביא למימוש חברת הביטוח גארד על ידי כלל ביטוח (הותנע באפריל 2012) שהשלמתו תניב לכלל אחזקות עסקי ביטוח מעל 800 מיליון ש"ח.

 

מהלך למימון מחדש של בניין HSBC במנהטן על ידי נכסים ובנין (במאי 2012) שצפוי לייצר לנכסים ובנין תזרים של כ-570 מיליון ש"ח.  הסכם למכירת השליטה בכלל תעשיות (במאי 2012) שיניב ל-IDB פתוח תזרים של לפחות 1.27 מיליארד ש"ח.

 

נוחי דנקנר, יו"ר קבוצת IDB, אמר היום (ה’) בישיבת הדירקטוריון: "אנחנו מסכמים היום רבעון עם רווחיות יפה ל-IDB. לצד רישום הרווח אנו פועלים בנחישות ובמרץ תוך מטרה ברורה להגדיל באופן משמעותי את הנזילות של החברות בקבוצה. הדבר בא לידי ביטוי בכך שבחודשים האחרונים אנו יוזמים מהלכים שיזרימו לנו יתרות נזילות של מיליארדי שקלים נוספים, מרביתן לחברות המטה, וזאת בנוסף לכ- 13 מיליארדי ש"ח שמחזיקות כיום החברות המרכזיות בקבוצה. סכומים אלו מקטינים את מינוף הקבוצה באופן משמעותי. המהלכים אינם קלים וכוללים לעיתים היפרדות מנכסים איכותיים בשילוב עם ביצוע צעדי התייעלות עמוקים שאנו מבצעים גם בחברות התפעוליות וגם במטה הקבוצה".

 

"אין תקדים בהתנהלות שלנו עד כה לשמירה על יתרות נזילות כאלה גדולות, אולם בתקופות של אי ודאות כלכלית, כמו זו הנוכחית, אין ספק שאסטרטגיה זאת חיונית ונדרשת. יש לנו מגוון רחב של אפשרויות כדי להשיג מטרה זו, ואנו פועלים לקידום ולמימוש מהלכים מגוונים".

 

"לצד האתגרים, ישנן מגמות חיוביות שמבטאות את החוסן הרב של הקבוצה. אני מאמין כי מגמה זו תתעצם במהלך 2012 ותביא לידי ביטוי את פירות המהלכים אותם אנו מובילים כיום. כך, לדוגמא, אנו מעודדים מאוד מההתקדמות הטובה של תהליך המיזוג בין מכתשים אגן לבין כמצ’יינה ומתוצאות השיא של מכתשים אגן ברבעון האחרון וכן מתוצאות טובות שרשמו ברבעון חברות מרכזיות בקבוצה כמו כלל ביטוח ונכסים ובנין. גם סלקום, אף שנפגעה מכניסת שחקנים חדשים לשוק התקשורת, עוברת תהליך של התייעלות מאסיבית והתחדשות, ואני מאמין כי בסופו של התהליך הזה יוכח שסלקום תמשיך להיות חברה מובילה, חדשנית, איכותית, רווחית, וחשובה בקבוצת IDB".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש