הבורסה בת"א נעלה את יום המסחר השני לשבוע המקוצר, לאחר עליות השערים אמש, על רקע סקרים ביוון שמראים שיש בה תמיכה גוברת לתוכניות הצנע, מה שמגדיל את הסיכוי שגוש האירו ימשיך להתקיים. מניות התקשורת ימשיכו לרכז עניין לאחר שאמש רשמו עליות, בהובלת בזק.
בהתאם לקונצנזוס החזאים הכלכליים בשוק, הודיע אמש בנק ישראל על הותרת הריבית לחודש יוני ברמתה- 2.5%, כשברקע מהפך בתחזיות השוק לטובת חזרה להורדת ריבית (תשואות מק"מ נמוכות מריבית בנק ישראל). מבחינת בנק ישראל נפתחה שוב האפשרות של הורדת ריבית, לאחר שציפיות האינפלציה ירדו לאחר פרסום מדד אפריל ובעקבות הירידה המשמעותית במחירי הסחורות, ובראשן הנפט. בנוסף, התגברו הציפיות בעולם להותרת הריביות בארה"ב ובאירופה נמוכות למשך זמן ממושך אף יותר.
במריל לינץ’ החליטו אמש להוריד את מחיר היעד למניית טבע ל-53 דולר, מ-55 דולר. כמו כן, הורידו האנליסטים את התחזיות לשלוש השנים הקרובות. עם זאת, מותירים את המניה על המלצת "קנייה", מכיוון שמאמינים כי לצד התמהיל העסקי הטוב והפרישה הגיאוגרפית הנרחבת של החברה, השוק פסימי מדי לגבי היקף ומשך התרומה של הקופקסון לביצועי טבע.
רדהיל דיווחה אמש על תוצאות חיוביות בניסוי קליני פיבוטאלי (המקביל ל- Phase III ) עם תרופת RHB-103 לטיפול במיגרנה. החברה, המפתחת תרופות מוגנות פטנט בשלבי פיתוח קליניים מתקדמים (III/Phase II), השלימה בהצלחה ניסוי קליני פיבוטאלי השוואתי (Bioequivalence) עם תרופת RHB-103, דפית מסיסה לטיפול במיגרנה. מפתחת את RHB-103 בשיתוף עם חברת IntelGenx הקנדית.
בז"ן דיווחה אמש כי תספק לרשות הפלסטינית 50% מצריכת מוצרי הנפט של הרשות בהיקף של 1.9 מיליארד ש"ח לשנה.