רן שחר סמנכ"ל השקעות באלפה-פלטינום: האינפלציה לחודש אפריל הייתה 0.9% כמצופה. הצמיחה ברבעון הראשון הייתה 3% כאשר הצריכה הפרטית גדלה בשיעור 4.2%. שני הנתונים היו מעל התחזיות. לפיכך אנו רואים המשך דשדוש בתקופה הקרובה וממליצים להחזיק פוזיציה מנייתית חלקית (עד 70%) תוך חלוקה שווה בין הארץ לחו"ל.

 

סקטורים מומלצים בארץ: בנקים. הבנקים בארץ נסחרים במכפיל הון אטרקטיבי שנע בין 0.7% (לאומי, פועלים) ועד 0.4% (דיסקונט) למרות הסיכונים בהתדרדרות המשבר באירופה ולמרות שבנק ישראל עלול להקשיח את דרישות הון ליבה עקב הוצאת המיסים הנדחים מהון הבנקים. אנו מוצאים את הסקטור אטרקטיבי בשערים הנוכחיים.

 

בנוגע לשוק התקשורת, לדעתנו בזק הגיע לרמת מחירים אטרקטיבית. בזק אמורה לחלק דיבידנד של1.5 מיליארד ₪ ביום 21.5.12 ,היום הקובע היה 4.5.12 (57.8 אגורות למניה, 11.5% דיבידנד). בנוסף, בהנחה שמרנית של רווח סביב 1.250 מיליארד ₪ בשנה, אמור להתקבל עוד דיבידנד סביב 10% כל שנה וזה ללא קשר אם יחולק דיבידנד נוסף בגין הפחתת הון (עוד 1.5 מיליארד ₪ בשלוש פעימות). במצב כזה הדיבידנד בשנתיים וחצי הקרובות יעמוד על יותר מ 42%. ללא הדיבידנד המיוחד, הדיבידנד מבזק יעמוד על 30%.

 

בחו"ל אנו ממליצים להשקיע בתעודת סל ixj הנותנת חשיפה לסקטור התרופות העולמית. בין האחזקות העיקריות : Johnson & Johnson 7.7%, Pfizer 7.5%, Novartis 6.3%, merck 5.1%,roche 5%, glaxosmith 5%,abbot 4.3%, sanofi 3.5%.

 

באפיק הסולדי אנו ממליצים להיות במח"מ של 5 שנים בשקלים ומח"מ של 6-7 בצמודים. יש לציין כי הפער בין אג"ח ממשלת ישראל לאג"ח ארה"ב הגיע לשיא של שלוש שנים וחצי ועומד כיום על 291 נ"ב. כמו כן, יש גם לציין כי אג"ח ל -10שנים בארה"ב עומד על 1.72% בלבד במקביל לאג"ח ממשלת גרמניה לאותה תקופה שנותן 1.42%.

 

באג"חים הקונצרנים אנו ממליצים להגדיל חשיפה לאג"חים של ביקום (חברת בת) ואינטרנט זהב (חברת אם של ביקום,ונכדה של בזק). כמו כן, יש לנצל ירידות באג"חים של אלוני חץ( סדרה 6), גזית גלוב (סדרה 3 ו-9), אמות (סדרה 3), בריטיש ישראל (סדרה 3).

 

לאוהבי סיכון אנו ממליצים לרכוש אגחים של אידיבי פיתוח ואחזקות, עקב מכירת של כלל תעשיות (50%) ללן בלווטניק, בשווי הגבוה משווי שוק ביותר מ 40%.

 

בנוסף, אנו ממליצים לנצל את הירידות האחרונות באג"חים של פטרוכימיים (במיוחד סדרות 5 ו-6) וזאת עקב המו"מ המתקדם למכירת אבגול לפי שווי של 1.1 מיליארד ₪ .פטרוכימיים מחזיקה ב 23% מאבגול וכן יש אופציה להגדיל אחזקה ב 21% נוספים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש