אקסלנס בתחזית מדד לשלושת החודשים הקרובים: שלושת המדדים הקרובים צפויים להסתכם בעלייה של כ-1.4%. העלייה החדה במחירי האנרגיה כבר משפיעה על האינפלציה המקומית ברבעון הקרוב בדמות עלייה במחירי החשמל והדלקים. בנוסף, ברבעון הקרוב נכנס מדד חודש אפריל שהינו גבוה עונתית (ממוצע בחמש השנים האחרונות – 0.9%) בעקבות החגים שמובילים לעליות חדות במחירי ההבראה ונופש, המזון והנסיעות לחו"ל.
מדד חודש אפריל צפוי לעלות בכ- 0.8%: מדד חודש אפריל יושפע בעיקר מההתייקרות בתעריפי החשמל בשיעור של 8.9% בתחילת החודש. בנוסף, תחול עליות עונתיות במחירי ההלבשה והנעלה, ההבראה ונופש, הנסיעות לחו"ל והמזון (בעקבות הביקושים לקראת חג הפסח). מחירי הדלקים שעלו ב- 0.64% (זאת לאחר הפחתה נוספת של הבלו) ומחירי הנסיעה במונית בחודש קודם יתרמו גם הם לעלייה החודש.
מדד חודש מאי צפוי לעלות בכ- 0.3% : מדד חודש מאי ישפע מהמשך העלייה במחירי ההלבשה והנעלה, עם כניסת הלבשת והנעלת הקיץ לחנויות. תמשך העלייה במחירי השכירויות וכן תחול עלייה במחירי הפירות וירקות לאור כניסת פירות הקיץ למדידה. מנגד, צפויה ירידה של 1.8% בלבד במחירי הדלקים לאור ירידה מחירי האנרגיה בעולם ובעקבות העלאת מס הבלו בחזרה.
אינפלציה ב- 12 החודשים הבאים: 2.2%: ציפיות האינפלציה נמצאות ברמות הגבוהות יחסית שלהם בעקבות עליית מחירי האנרגיה והצפי כי מחירי שכר הדירה ימשיכו לעלות בקצב מהיר יחסית. בנק ישראל מציין כי ככל הנראה לא קיימים לחצים אינפלציונים אחרים למעט אלו. כבר בחודש מאי צפויה הוזלה במחירי הדלקים לאור ירידית מחירי האנרגיה. אנו מעריכים כי מחירי הנפט בעוד 12 חודשים יהיו נמוכים מרמתם הנוכחית וזאת בעקבות ההאטה הכלכלית בעולם על רקע החרפת המשבר בגוש האירו. בנוגע לשאר רכיבי האינפלציה המקומית אנו ממשיכים בהערכתנו כי קצב עליית מחירי השכירויות יהיה מתון מאשר בשנתיים הקודמות (אנו מעריכים קצב עלייה של 2%-3%). לא הנחנו בשלב זה העלאת מיסים. אנו מעריכים כי הממשלה תתקשה לבצע העלאה חדה מידי של המיסים העקיפים, שבמידה ותהיה העלאה, היא תוביל לעלייה באינפלציה ולכן עשויה לבצע העלאת מיסים ישירים שהינם מרסנים אינפלציה וצמיחה. לפיכך, אנו מעריכים כי האינפלציה תסתכם מעט מעל מרכז היעד.