בהמשך לדיווח החברה מיום 29 במרץ 2012, לפיו התקשרה אנלייט אנרגיה מתחדשת עם שותפים מקבוצת אקונרג’י (Econergy) ושותפים נוספים, בעסקאות לרכישת מתקנים פוטו-וולטאיים בעלי הספק מותקן כולל בהיקף של כ- 4 מגה-וואט באיטליה, מדווחת היום החברה על השלמת אחת העסקאות: השלימה את תהליכי העסקה והסגירה הפיננסית של פרויקט הכולל שני מתקנים פוטו וולטאיים במחוז פוליה שבדרום איטליה, בעלי הספק מותקן של 2 מגה-וואט.
כל המתקנים הנכללים בעסקה (פרויקט "הליוס") כבר פועלים, מייצרים חשמל וקיבלו את אישורי התעריף מאת רשות החשמל האיטלקית (ה- GSE). היקף ההכנסות ברוטו הצפוי ממכירת חשמל בשני המתקנים של פרויקט הליוס מוערך על ידי החברה בכ-20 מיליון אירו (כמיליון אירו לשנה למשך 20 שנה). סכום הרכישה הכולל הינו כ- 6.4 מיליון אירו (לא כולל מע"מ).
על פי הסכם המימון, שנחתם בין חברת הפרויקט שבשליטת אנלייט (51%), לבין תאגיד בנקאי איטלקי, יעמיד הבנק לחברת הפרויקט, הלוואה בסכום כולל של 4.974 מיליון אירו, לצורך מימון הפרויקט.
בהשלמת עסקה זו, מגיע צבר הזמנות החברה (כלומר, התקבולים הצפויים עד שנת 2031 ממכירת חשמל ממתקנים מחוברי רשת שקיבלו את מלוא אישורי ההפעלה) שבבעלותה בישראל ובאיטליה למעל 400 מיליון ש"ח.
החברה נמצאת במו"מ מתקדם מול הבנק להשלמת הסגירה הפיננסית גם עבור פרויקט מרידיאנה בהיקף 2 מגה ואט עליו דיווחה גם כן ב- 29.3.12, ומצויה בתהליכי קידום יתר העסקאות אשר פורטו בדיווחיה הקודמים בנושא. החברה צופה כי הסגירה בגין פרויקט מרידיאנה תושלם עד סוף חודש יוני 2012, אולם אין וודאות כי כל תהליכי הסגירה יושלמו בפרק הזמן האמור, ו/או בכלל.