תגובת נציגות סדרה ה’ להודעת יצחק תשובה, כי יפסיק לתמוך בדלק נדל"ן: הודעתו של תשובה על התנערותו המוחלטת מדלק נדל"ן מהווה צעד נוסף של בריחה מאחריות, לאחר שהבטיח מספר פעמים לעמוד בהתחייבויות של כל החברות בשליטתו.
במסגרת מתווה עקרונות ההסכם שנחתם בסוף ינואר 2012, בין דלק נדל"ן לנציגויות סדרות ה’ ו-ד’, הסכימה החברה לשלם לבעלי האג"ח ריבית בשיעור של 3.75%-5%. הניסיון לקשור בין המחלוקת על גובה הריבית שאמורה לשלם דלק נדל"ן כיום לבין מצבה העסקי של החברה, הוא לא יותר מספין תקשורתי שנועד לאפשר למר תשובה להתחמק מהתחייבות לעמוד מאחורי ההסכם.
מתווה ההסכם שהתגבש במו"מ בין נציגי החברה ובעל השליטה לבין נציגויות מחזיקי האג"ח כולל ויתורים מרחיקי לכת מצד המשקיעים שרכשו את אגרות החוב של דלק נדל"ן. אנו מקווים שההיגיון יחזיר את נציגי בעל השליטה והחברה למו"מ, במטרה להשלימו לטובת כל הצדדים.