הבורסה בת"א נעלה את יום המסחר השני לשבוע בעליות נאות ת"א 25 ת"א 100 , על רקע העליות באירופה בעקבות מדד אמון העסקים בגרמניה שעלה ל-109.8 נקודות בחודש מארס, ופתיחה חיובית בארה"ב. בן ברננקי אמר לפני תחילת המסחר כי יש לבצע מהלכים מרחיבים בכדי לתמרץ את הכלכלה ולשמור על המגמה החיובית בשוק העבודה. בנק ישראל יודיע היום אחה"צ על גובה הריבית לאפריל.
מזרחי-טפחות דיווח הבוקר כי הרווח הנקי של הקבוצה, הגיע בשנת 2011 ל 1,044 מיליוני שקלים חדשים, לעומת 801 מיליוני שקלים חדשים בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 30.3%. רווח זה מבטא תשואה על ההון בשיעור של 14.6% לעומת 11.8% בשנת 2010. הרווח מפעילות מימון לפני הוצאות בגין הפסדי אשראי הגיע ל 3,242 מיליוני שקלים.
טבע קיבלה אישור מנהל המזון והתרופות האמריקני FDA לתרסיס קורטיקו-סטרואידי "יבש", לטיפול בנזלת עונתית ותסמיני אלרגיה. המוצר צפוי להיות זמין לפי מרשם באפריל 2012 ויהיה התרסיס "היבש" - הראשון בקטגוריית מוצר שבה מכירות שנתיות של כ-2.5 מיליארד דולר.
מניית טאואר המשיכה לעלות, על רקע המלצה של דש בית השקעות מאמש, אשר רואה פוטנציאל עליות של עשרות אחוזים בנייר.
גלובס אקספלוריישן עדכנה כי במהלך התקדמות העבודה בעומק של כ 5,430 מ’ ב”אופק 2” התברר כי בכדי להמשיך ולקדוח אל שכבת המטרה ישנו צורך בשינוי במערך צנרת הדיפון וצנרת הקדיחה ובכלל זה החלפת חלק מהציוד, בשים לב ללחצים הנובעים מבור הקידוח. לשם כך אושרה הגדלת תקציב להחלפת חלק מהציוד בסך של 1.4 מיליון דולר. השותף הכללי מעריך כי החלפת הציוד תביא לתוספת של שבועות בודדים בלוח הזמנים של הקידוח.
בזן סיימה את שנת 2011 עם הפסד שנתי של 87 מיליון דולר לעומת רווח שנתי של 73 מיליון דולר ב – 2010. החברה רשמה הפסד רבעוני נקי של כ - 78 מיליון דולר. רשמה הכנסות שנתיות של 9.6 מיליארד דולר והכנסות רבעוניות של 2.1 מיליארד דולר.
פז נפט דיווחה כי ברבעון הרביעי לשנת 2011 הפסידה הקבוצה כ- 33 מיליוני ₪. עיקר ההפסד נבע מהפסד תפעולי מתואם של 77 מיליוני ₪ בחטיבת הזיקוק והלוגיסטיקה, כתוצאה משפל בסביבת מרווחי הזיקוק. רשמה רווח נקי מתואם של כ-133 מיליוני ₪ ב-2011, ירידה של כ-73%.
בריינסוויי קיבלה הזמנה ראשונה לאספקת 6 מערכות Deep TMS בצ’ילה. החברה מעריכה כי הספקת המערכות תתבצע במהלך הרבעון השני של 2012 וכי מערכות אלו צפויות להתחיל להניב לחברה הכנסות החל מהרבעון השני של 2012.
קמטק הודיעה היום כי חברה מובילה עולמית בתחום האלקטרוניקה בחרה במשפחת מוצרי Falcon שלה, למגוון יישומי בדיקה בשלב ה-Back-end בייצור שבבים. היקף ההזמנה הכולל כ-3.5 מיליון דולר ובכוונת קמטק לספקה ללקוח במהלך שני הרבעונים הבאים.
אקסלנז המשיכה בטיסה מעלה, לאחר שדיווחה אמש, כי חתמה על מכתב כוונות לפיהן קרן בינלאומית תשקיע עד כ-25 מיליון ש"ח בחברה. חתימה על הסכם השקעה כפופה להשלמת בדיקת נאותות על ידי המשקיע החדש והגעה להסכמה על התנאים הסופיים להשקעה.
הראל החלו לסקר את מניית לייבפרסון בהמלצת תשואת יתר ובמחיר יעד של 19 דולר. מחיר היעד משקף מכפיל של 35 על הרווח הצפוי בשנת 2013; מעריכים כי ב- 2012 החברה תמשיך בצמיחה בהכנסות וברווחיות, כאשר קצב הצמיחה בשנים האחרונות של 20%+ צפוי להמשך.