חברת א.מ.ת מיחשוב, ספקית מובילה של פתרונות תשתיות מיחשוב בתחומי התוכנה והחומרה והטמעה של מערכות מחשוב מורכבות, מדווחת על המשך צמיחה חדה בתוצאותיה בשנת 2011 וברבעון הרביעי של השנה. הכנסותיה של א.מ.ת מיחשוב ב-2011 הסתכמו בכ-496 מיליון שקל, גידול של 26.1% בהשוואה להכנסות של כ-393.2 מיליון שקל ב-2010. הזינוק החד בהכנסות החברה נובע מאיחודה המלא של חברת דורקום מחשבים החל מחודש יולי 2010, מהמשך שיפור בתמהיל המוצרים והשירותים שמספקת החברה ללקוחותיה, מגידול בפעילויות חדשות ומגידול אורגני בפעילות החברה. בכך ממשיכה א.מ.ת מיחשוב את מגמת הצמיחה המהירה של השנים האחרונות, ומציגה גידול של כ-80% במכירות בהשוואה לרמת המכירות של החברה ב-2009.

 

ברבעון הרביעי של 2011 הסתכמו הכנסות החברה בכ-144.7 מיליון שקל, גידול של 9.9% בהשוואה להכנסות של כ-131.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. עיקר הגידול בהכנסות ברבעון הרביעי מיוחס לתחום שיווק מוצרי IT ומיקור חוץ ונבע מהמשך הצמיחה בפעילות ה-OEM של החברה, במסגרתה מתכננת ומבצעת החברה אינטגרציה והתאמה אישית לפתרונות חומרה ואלקטרוניקה של מגוון ספקים איתם קשורה החברה במוצריהם הסופיים של לקוחותיה. פעילות זו נכללה ב-2011 לראשונה במסגרת הכנסות תחום פעילות שיווק מוצרי ה-IT של החברה.

 

הרווח הגולמי זינק ב-2011 בכ-43% והסתכם בכ-101.3 מיליון שקל, המהווים כ-20.4% מסך ההכנסות, בהשוואה לרווח גולמי של כ-70.7 מיליון שקל ב-2010, אז הוא היווה כ-18% מסך הכנסות החברה. הגידול ברווח הגולמי הינו תוצאה של הגידול החד בסך פעילות החברה והחברות הבנות, כמו גם משיפור בתמהיל המוצרים של החברה וברווחיות מפעילות ה-OEM. ברבעון הרביעי של 2011 הסתכם בכ-30 מיליון שקל, כ-20.75% מסך ההכנסות, גידול של 23% בהשוואה לרווח גולמי של כ-24.4 מיליון שקל ברבעון המקביל, אז הוא היווה כ-18.5% מסך ההכנסות.

 

לצד הצמיחה הגבוהה במכירות, פעלה א.מ.ת מיחשוב להמשך ייעול תמהיל המכירות והמוצרים והצליחה לשפר באופן ניכר את הרווחיות. הרווח התפעולי ב-2011 הסתכם בכ-32.1 מיליון שקל, כ-6.5% מסך ההכנסות, גידול של 110% בהשוואה לרווח תפעולי של כ-15.2 מיליון שקל ב-2010, אז הוא היווה כ-3.9% מסך ההכנסות של החברה. הגידול החד ברווח התפעולי הושג למרות גידול בהוצאות התפעול של החברה כתוצאה מאיחודה המלא של דורקום ומגיוס אנשים בתחום המכירות לפיתוח תחומים חדשים בחברה ולקידום תחום שיווק מוצרי ה-IT. הרווח התפעולי של החברה ברבעון הרביעי של 2011 הסתכם בכ-10.6 מיליון שקל, כ-7.3% מסך ההכנסות, גידול של כ-12% בהשוואה לרווח תפעולי של כ-9.5 מיליון שקל ברבעון המקביל, אז הוא היווה כ-7.2% מסך ההכנסות. בנטרול הוצאות אחרות חד פעמיות אשתקד, הגידול ברווח התפעולי ברבעון הרביעי של 2011 הגיע לכדי 45% בהשוואה לזה ברבעון המקביל.

 

הרווח הנקי הסתכם ב-2011 בכ-19.4 מיליון שקל, כ-3.9% מסך ההכנסות, זינוק של 90% בהשוואה לרווח נקי של כ-10.2 מיליון שקל, כ-2.6% מסך ההכנסות, ב-2010. זאת למרות סך הוצאות מימון נטו של כ-4 מיליון שקל הגבוה פי שניים מאלו בתקופה המקבילה ב-2010, בעיקר בגין מניות קרן מעיין וונצ’רס, המוחזקות בידי החברה.

 

ברבעון הרביעי של 2011 הסתכם הרווח הנקי בכ-7.2 מיליון שקל, גידול של כ-6% בהשוואה לרווח נקי של כ-6.8 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הנקי ברבעון הרביעי של 2011 הושפע גם מהוצאות מס בגין שינויי חקיקה בסך הקרוב למיליון שקל.

 

תזרים המזומנים של החברה ב-2011 גדל לכ-43.3 מיליון שקל בהשוואה לכ-18.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2010.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש