ביוליין אר. אקס , הודיעה היום כי התקבל פטנט באירופה עבור ההרכב והשימוש ב- BL-1020, תרופה לטיפול בסכיזופרניה. פטנט זה יהיה בתוקף עד ל- 29 בספטמבר 2022. פטנטים נוספים דומים הוגשו או התקבלו בארה"ב, ביפן, בקנדה, בקוריאה, במקסיקו, בישראל, בהודו, בסין ובאוסטרליה.

 

כמו כן, הוגשו בקשות לפטנטים נוספים עבור המצב הגבישי של BL-1020 וכן עבור השימוש ב- BL-1020 לשיפור תפקוד קוגניטיבי. פטנטים אלה, לכשיתקבלו, יהיו בתוקף עד דצמבר 2030 לכל הפחות.

 

ביוני 2011, הודיעה ביוליין אר. אקס. על תחילתו של ניסוי קליניPhase II/III הקרוי CLARITY. ניסוי זה מיועד לקביעת יעילותה ובטיחותה של BL-1020 כתרופה לשיפור התפקוד הקוגניטיבי, וכן את פעילותה האנטי-פסיכוטית של התרופה, בקרב כ- 450 חולי סכיזופרניה, הן לטווח הקצר (6 שבועות) והן לטווח הארוך (24 שבועות). ריספרידון, תרופה מקובלת לסכיזופרניה, משמשת כביקורת חיובית לפעילות האנטי-פסיכוטית. ניסוי זה מתבצע כעת כמתוכנן, במספר אתרים ברומניה ובהודו.

 

ד"ר כנרת סויצקי, מנכ"ל ביוליין אר. אקס., אמרה, "אנו מרוצים מאוד מקבלת הפטנט באירופה עבור BL-1020. פטנט זה משלים את ההגנה הרחבה הקיימת בפטנטים נוספים שכבר קבלנו במדינות אחרות בעולם ומעניק לנו בסיס רחב לפעילויות מסחריות עתידיות. אנו רואים בכך התקדמות משמעותית נוספת בפיתוח ובמסחור BL-1020. כיום כמעט 1% מהאוכלוסייה סובל מסכיזופרניה ובכ- 90% מהמקרים ישנה פגיעה קוגניטיבית המשפיעה לרעה על התפקוד היום-יומי של החולים. הטיפולים הקיימים לסכיזופרניה אינם נותנים מענה לבעיה זו. בניסויים קודמים שיפרה BL-1020 תפקוד קוגניטיבי בקרב חולי סכיזופרניה וכעת אנו מבצעים את ניסוי ה- CLARITY אשר מיועד לאשש את יעילותה שלBL-1020 בשיפור קוגניציה. אנו מצפים לקבל את תוצאות הניסוי באמצע 2013."

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    על זה בנג'ו אומר

    הפטנט הכי משמעותי שקיבלה החברה עד עתה,הינו פטנט מאוד מתוחכם,שנקרא "דיאטת משקיע ללא צורך לקום מהכורסא ובאווירה מאוד חיובית". הפטנט הייחודי הזה מתבסס על מנגנון שבו,בכל פעם שהחברה משחררת סוג של הודעה,לכל הפחות עם שמץ חיוביות,לי ברור שהשלתי כמה אלפי שקלים נוספים,מיתרת החזקותי בנייר.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • קופר
    • 07/03/2012 13:53