השופטת המחוזית בתל אביב ורדה אלשיך דחתה את בקשתם של כלל פיננסים נאמנות 2007 ונציגות מחזיקי אגרות החוב (סדרה כ"ה) של דלק נדל"ן למינוי בהקדם של בעל תפקיד לחברה ( משקיף\נאמן במטעם ביהמ"ש או כל בעל תפקיד אחר כפי שיראה לנכון לביהמ"ש) ויגדיר את סמכויותיו באופן שימנע סיטואציה של העדפת נושים ו\או התנהלות לא תקינה של החברה בתקופה הנוכחית, עד להבהרת מצב הדברים בקשר עם פניית החברה להסדר נושים מחד או הליכי חדלות פירעון מאידך.

 

 אלשיך ציינה בהחלטתה כי עיינה בבקשה ולא ירדה לשורשה וכי לא ברור לה באיזה סוג הליך מדובר, באיזה דין הוא מעוגן ומהיכן נובעת סמכותה להיענות לבקשה שכזו ולתת מינוי שכזה. זאת מאחר ובנסיבות המקרה לא מונחת בקשה להקפאת הליכים אלא בקשה לאישור הסדר נושים בלבד. נוכח זאת, הוסיפה אלשיך כי נראה כאילו המבקשים עותרים למינויו של מפרק זמני תחת כינוי אחר וזאת ערב הדיון שנקבע אך אתמול בסוגיית כינוס אסיפות הנושים וצירופו של בעל השליטה יצחק תשובה כמשיב. אלשיך ציינה כי אם רוצים המבקשים לנקוט בהליכי פירוק יתכבדו ויעשו זאת עפ"י דין. אי לכך, הבקשה בנוסחה ובמתכונתה זו נדחית על ידה.

 

בבקשה נאמר כי מחזיקי אג"ח כ"ה מחזיקים בנשייה בלתי מובטחת בסך כולל של 570.6 מיליון ש"ח אשר מתוכם היה על דלק נדל"ן לפרוע ביום 31.1.12 ( לאחר דחייה של מועד הפירעון המקורי מיום 3.9.2011) סך של מחצית הקרן בתוספת ריבית בסכום כולל של כ-294 מיליון ש"ח ואולם החברה לא פרעה את התשלום האמור למרות שמועד פירעונו הגיע. באותו יום ה-31.1.12, מצויין בבקשה, דהיינו המועד בו אמורה היתה החברה לפרוע את חובה למחזיקי אג"ח כ"ה-הוגשה על ידה בקשה לביהמ"ש לכינוס אסיפות נושים לאישור הסדר נושים בינה לבין כלל מחזיקי אגרות החוב שלה, על בסיס "מתווה עקרונות" שהוסכם לכאורה באותו היום ממש, בינה לבין נציגויות מחזיקי אגרות החוב מסדרות ד’ ו-ה’ ובלא שנתבקשה או נתקבלה הסכמת נציגות או נאמן אג"ח כ"ה לאמור במתווה עקרונות זה, למרות שהחברה היתה מודעת היטב לכך שלא עמדה בתשלום למחזיקי אג"ח כ"ה, היא לא ביקשה ומימלא לא קיבלה את הסכמתם לאי התשלום כאמור ואף לא ביקשה ומימלא לא קיבלה את הגנת ביהמ"ש כנגד הליכים לגביית החוב.

 

לדברי המבקשים, דלק נדל"ן פועלת ככל הנראה לתפיסתה שלה במהלך החודשים האחרונים כחברה חדלת פירעון ובהיעדר פיקוח כלשהו מטעם ביהמ"ש, נושאי המשרה ובעל השליטה בה, עושים בחברה ככל העולה על רוחם ומבלי לתת דין וחשבון על פעולותיהם. בנוסף, חרף מצבה הכלכלי הקשה, נעשו בחברה פעולות בלתי תקינות העלולות להיחשב כהעדפת האינטרסים של בעל השליטה על פני האינטרסים של הנושים והחברה ויתכן אף כהעדפת נושים אסורה.

 

בנסיבות אלה, טענו המבקשים בפנמייתם לביהמ"ש, ראוי שביהמ"ש ימנה משקיף או נאמן מטעמו ללוות את תהליך השלמת "ההסדר הוולונטרי" המוצע על ידי דלק נדל"ן על מנת למנוע המשך מציאות שבה גם בימים אלו ממש, ממשיכים נושאי המשרה ובעל השליטה בחברה לנהל את עסקיה ולשנות את מאזן הזכויות והנשייה של נושי החברה מבלי שביהמ"ש יפקח עין בוחנת על התהליך באמצעות בעל תפקיד מטעמו. לדברי המקשים, קיים חשש כבד כי פעולות החברה עלולות לפגוע בזכויותיהם של מחזיקי אג"ח כ"ה ואולי אף של יתר הנושים ועל כן מינוי מאמן ו\או משקיף בתקופת ביניים זו יאפשר לנושי החברה לנהל מו"מ ולגבש הסדר חוב שיהיה לטובת כלל הצדדים מבלי שייערכו שינויים בזכויות הנושים ובמצב הנשייה ומבלי שיקופחו זכויותיהם של מי מבין הנושים ותינתן עדיפות לאינטרסים של בעל השליטה.

 

באדיבות יצחק דנון, דסק החדשות של אתר הפורומים המשפטיים – מענה מקוון הניתן על ידי עורכי דין בישראל, מומחים בתחומם.

 

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש