דודי וייסמן<br>קרדיט: יח"צ
דודי וייסמן קרדיט: יח"צ

חברת דור אלון מקבוצת אלון של דודי ויסמן נכנסת לתחום החשמל הפרטי באמצעות חברת הבת "אלון מרכזי אנרגיה". החברה חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת סוגת במסגרתו תקים תחנת כוח, בטכנולוגיית קוגנרציה, לאספקת צרכי האנרגיה של מפעל סוגת וכן לייצור ומכירת חשמל לצרכנים פרטיים נוספים. פעילות התחנה תסייע בצמצום השימוש בדלקים מזהמים על ידי המפעל וצרכנים נוספים באזור התעשייה קריית גת.

 

פעילות תחום החשמל הפרטי תרוכז תחת חברת הבת " אלון מרכזי אנרגיה" שהוקמה ע"י דור אלון המחזיקה ב- 55% מהחברה וחברות היזמות וההנדסה סיגמא אפסילון ומסד עוז המחזיקות ב- 45%.

 

מפעל סוגת, בבעלות קונצרן הסחורות הבינ"ל ED&F MAN כולל גם מפעל לעיבוד אורז ומפעל קיטניות. ההוצאה לפועל של מיזם תחנת הכוח עבור סוגת משלימה תוכנית אסטרטגית שהחלה החברה עוד בשנת 2006 עם בניית בית זיקוק מודרני בעל יכולת ייצור של כ- 350,000 טון סוכר בשנה.

 

ההשקעה במיזם מוערכת בכ- 100 מיליון דולר כאשר עוד לפני הקמת התחנה תחבר אלון מרכזי אנרגיה את מפעל סוגת לרשת ההולכה לגז טבעי ותסב את מתקן האנרגיה הקיים למתקן דו דלקי, המאפשר הפעלה הן באמצעות מזוט והן באמצעות גז טבעי. השלב הראשון של הפרויקט יכלול תחנת כוח בהספק של כ- 64 מגוואט ובמסגרת השלב השני תתאפשר הרחבת הספק התחנה ל – 124 מגוואט. התחנה תפעל בטכנולוגיה מתקדמת של קוגנרציה, תהליך בעל יתרונות סביבתיים משמעותיים הבאים לידי ביטוי בניצול החום הנפלט בייצור החשמל לצרכים התהליכיים של מפעל סוגת. על ידי כך מושגת נצילות אנרגטית גבוהה במקביל להקטנת ההשפעות הסביבתיות.

 

לדברי דודי ויסמן יו"ר קבוצת אלון,"אנו רואים בתחום החשמל הפרטי פוטנציאל התפתחות משמעותי. מרכז האנרגיה בקרית גת הינו המיזם הראשון בתחום זה כאשר בהמשך תבחן הקבוצה פיתוחם של מיזמים נוספים.

 

עמית מסד מנכ"ל אלון מרכזי אנרגיה "היעד שלנו הוא להוות גורם מרכזי ומוביל בתחום ייצור החשמל הפרטי בישראל, תוך שמירה על עקרונות סביבתיים וחדשנות טכנולוגית. שיתוף הפעולה עם סוגת הינו צעד ראשון ומשמעותי להשגת יעד זה. אנו מאמינים כי בעתיד נוכל להרחיב את פעילותה של החברה באמצעות הקמת מיזמים נוספים תוך התבססות על איתנותה של הקבוצה ויכולותיה היזמיות והמקצועיות אשר יסיעו לה במסגרת פעילותה בשוק התחרותי המשתכלל".

ג’יל גמון, מנכ"ל סוגת: " אני רוצה להוקיר את חזונו של היו"ר והמנכ"ל היוצא של סוגת מר דיוויד פרנקלין שיזם פרויקט זה. האספקה של גז טבעי ושיתוף הפעולה עם דור אלון לבניית תחנת הכוח הינם צעדים חשובים ביותר להבטחת הצלחתו ועתידו של בית הזיקוק לסוכר של סוגת שמבוסס על בנייה ירוקה למשך שנים רבות .אני בטוח כי באמצעות המיזם החדש, תשופר איכות העבודה ואני שמח לקחת חלק בתרומה למען איכות הסביבה .

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 9
    64 מגוואט זה קטן...

    וגם זה במקסימום... התחנה של דליה אנרגיה צפויה לייצר לאחר השלמתה 870 מגוואט, עלות חוזה גז טבעי ל-17 שנה כ-5 מיליארד דולר כלומר 295 מיליון דולר לשנה, 870 לחלק 64 יוצא 13.5 בערך, 295 מיליון דולר לחלק 13.5 יוצא סביב 20 מיליון דולר לשנה גז טבעי, בהנחה שחישובי הסנדלרים נכונים. מעט. :)
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • oded
    • 09/02/2012 14:25
  • 7
    הצנרת מתמר מוגבלת,

    עד שלא תורחב, אם תורחב, היא תוכל להעביר אפקטיבית כ-7/8BCM בשנה כשכבר ב-13' זו צפויה להיות הצריכה של המשק על בסיס הידוע עכשיו, ללא תוספות של לקוחות חדשים. הבעיה היא פחות א\מה לעשות עם הגז ביבשה אלא יותר איך להביא אותו ליבשה...
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • oded
    • 09/02/2012 14:08
  • 6
    עוד דבר קטן

    אני לא בטוח ב-100%, אבל בלי אוקיי מהממשלה (שמאשרת תוכניות כאלה בצינורות המקובלים של הליכי תכנון וכן משרד התשתיות שמאשר בנפרד את ההיקפים של יצור החשמל ויש לו את הנהלים שלו של הבטיחות וכו') הודעה כזו לא היתה יוצאת in the first place
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • חובב עמים
    • 09/02/2012 14:08
  • 5
    לא חושב

    יש תכנון קדימה - צווארי הבקבוק הטכניים יוסרו בקצב מספיק ככל שהביקושים יגדלו זה באחריות המדינה / נתג"ז שגז בלחץ 16 באר יגיע לכל חור שרק מבקשים לפי מחירון שכבר פורסם - אחרת לא היו עושים את ההסבות אתה לא באמת חושב שמישהו ישקיע בפיל לבן 100 מיליון דולר הכל יעבוד וגז לא יגיע
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • חובב עמים
    • 09/02/2012 14:01
  • 3