לאחרונה השלימה גלאסהאוס פרויקט שדרוג תשתיות מסדי הנתונים והתאוששות מאסון עבור אליהו חברת ביטוח בע"מ. במסגרת הפרויקט שדרגה גלאסהאוס את סביבת הייצור וסביבת הבדיקות של חברת הביטוח אליהו מ-Oracle 9 לגרסה Oracle 11gR2. תהליך השידרוג בוצע בזמן שיא, מחוץ לשעות פעילות הארגון כדי למנוע פגיעה בשירות למשתמשי הארגון. עם זאת, התהליך תוכנן ובוצע תוך שמירה כפולה על המידע, הכנת תרחישי נסיגה (Fall-Back) לכל נקודה קריטית בתהליך ובדיקה תשתיתית ואפליקטיבית מקיפה לפני החזרה לשגרת העבודה.

 

כחלק מהפרוייקט שופרה גם מוכנות הארגון לאירוע אסון על ידי מימוש תשתיות פתרון להמשכיות עסקית. הפתרון שמומש מתבסס על Oracle Data Guard בגרסתו העדכנית, המאפשר יצירה, תפעול ניהול וניטור של בסיסי נתונים משניים. הפתרון מבטיח שרידות וזמינות המידע בעת אסון פיזי או לוגי למידע תוך שמירה על שלמותו (Consistency) ברמה האפליקטיבית (ברמת הטרנסקציה הלוגית). כמו-כן, מאפשר הפתרון לבצע תירגול וסימולציות למצב אסון באופן פשוט ויעיל.

 

להשלמת הפתרון, הוטמעה בפרויקט מערכת לניהול בסיסי נתונים המבוססת עלOracle Enterprise Manager – DBConsole. השדרוג מבטיח לחברה שיפור בניצולת התשתית, שיפור ביצועים ויכולת אבטחת נתונים טובה יותר. פתרון ה- DataGuard מאפשר את היכולת לעבור אל סביבת ה-DR בקלות ובמהירות גבוהה יותר, תוך שמירת המידע באתר ה-DR מסונכרן ושלם ברמה האפליקטיבית עם המערכות בסביבת הייצור.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש