לאומי פרטנרס על הכוונה של משרד התקשורת להפחית את דמי הקישורית: להערכתנו, מעבר לפגיעה הישירה הצפויה לחברה מהחלת מתווה זה של הפחתת הקישוריות ישנן שתי השפעות משמעותיות נוספות אשר משמעותן אינה נופלת מפגיעה ישירה זו:
- הפחתת דמי הקישוריות באופן מיידי משפר את כדאיות כניסתן של חברות מתחרות לתחום, אם במתוה של MVNO ואם כבעל תשתית עצמאית, וכמובן שיקל על מירס להפוך למתחרה שווה.
- חוסר הגמישות שהפגין הרגולטור בהחלטה זו, מצביעה על רגולטור בעל מחויבות עמוקה ליצירת תחרות בשוק הסלולר, שאינו מושפע מבעלי ההון כבעבר, וההערכה שהצעדים האופרטיביים להגברת התחרות יימשכו מגבירה את הסיכון הגלום במניית החברה.
עם זאת, לאור הירידות במחיר המניה לאחרונה, אנו מותירים את המלצתנו על מניית החברה ב- Marketperform עם מחיר יעד של 104 ש"ח.