מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה נמסר, כי בחודש נובמבר גדלה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-14 מיליארדי ש"ח (1.8%) לרמה של כ-777 מיליארדים. מקורו של עיקר הגידול בחוב, בפיחות השקל מול הדולר בשיעור של כ-5.2%, שהביא לעלייה של כ-10 מיליארדי ש"ח בשווי השקלי של החוב במט"ח. כמו כן, נרשמו בחודש נובמבר גיוסים נטו של הלוואות בנקאיות בסך של כ-2 מיליארדי ש"ח.

 

בחודש דצמבר הנפיק המגזר העסקי (ללא בנקים וביטוח) אג"ח בשווי 1.6 מיליארדי ש"ח, כשליש מהסכום באמצעות אג"ח לא סחיר. בסיכום שנת 2011 הסתכמו ההנפקות של המגזר העסקי בכ-26 מיליארדי ש"ח, כ-78% מהן באג"ח סחירות בבורסה בת"א. בחציה השני של השנה ירד קצב גיוס האג"ח של המגזר הפרטי הלא פיננסי ועמד על כ-8 מיליארדי ש"ח לעומת כ-18 מיליארדים במחצית הראשונה. לעומת זאת, גיוס האג"ח של המגזר הפיננסי הכפיל עצמו במחצית השנייה של השנה לרמה של כ-9 מיליארדים.

 

יתרת החוב של משקי הבית עלתה בחודש נובמבר בכ-2 מיליארדי ש"ח (0.5%) ועמדה בסופו על כ-362 מיליארדים. יתרת החוב לדיור מסך החוב של משקי הבית עלתה בכ-1.3 מיליארדי ש"ח (0.5%) ועמדה בסוף נובמבר על כ-257 מיליארדים. מתחילת השנה גדלה יתרת החוב לדיור בכ-8.2%.

 

בחודש דצמבר הסתכמו הנטילות של משכנתאות חדשות בכ-3.2 מיליארדי ש"ח, גידול לעומת הביצועים בחודש נובמבר אך נמוך מהממוצע החודשי ב-2011 - כ-3.7 מיליארדי ש"ח בחודש. בסיכום שנתי היקף הנטילות של משכנתאות חדשות הסתכם בכ-44.7 מיליארדי ש"ח, ירידה של כ-5.2% בהשוואה לשנת 2010.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש