פסגות על נייר חדרה: תפרסם את הדוח לרבעון הראשון לשנת 2010 ביום שני, ה-10 במאי. לאחר שנה קשה שעברה על תחום מגזר האריזה הקרטון לאור ירידות מחירים חדות, תחום זה צפוי לעבור לרווחיות השנה שתגדל בהמשך בזכות עליית מחירים והפעלת המכונה החדשה. להערכתנו השפעות המכונה החדשה הנמצאת בשלבי הרצה יורגשו בתוצאות החל מהרבעון השני. רווחיות מונדי (ובצורה מתונה יותר, רווחיות חוגלה) צפויות להיפגע מהעליה במחירי התאית המהווה חו"ג בייצור נייר. עלייה זו תקוזז במידה מסוימת ע"י העלאת מחירים. אנו מניחים כי חוגלה בישראל תמשיך להציג תוצאות טובות כהרגלה ואנו מצפים להמשך תהליך צמיחה וצמצום ההפסד בטורקיה.
נייר חדרה נמצאת בשלבי הרצת המכונה החדשה. המכונה החדשה כבר מייצרת ומוכרת אך הכנסות אלה לא נכנסות עדיין לרווח והפסד. כפי שציינה ברבעון הקודם, החברה נמצאת בשלב החדרת המוצרים שלה לשווקים חדשים באירופה לקראת המכונה החדשה ולכן איננו יודעים אם כבר ברבעון הנוכחי נראה את השפעת עליית מחירי הנייר. נציין כי הירידה ברווחיות התפעולית לעומת הרבעון המקביל נובעת מרווח חד פעמי שנרשם ברבעון המקביל.
הירידה ברווחיות מונדי מיוחסת לעליית מחירי התאית בשיעור של כ 11%- במונחים דולרים במהלך הרבעון הראשון. התאית מהווה חומר גלם מרכזי בייצור הנייר הלבן ומהווה קרוב ל 50% מהמכירות. בעקבות עליית מחירי התאית העלתה החברה את מחירי הנייר.
בפעילות חוגלה בישראל אנו לא צופים הפתעות מיוחדות. תחזית המכירות מבוססת על ממוצע המכירות הצפוי להערכתנו לשנת 2010 . ירידה קטנה ברווחיות מיוחסת לעליית מחירי התאית.
הפעילות בטורקיה צפויה להמשיך לצמוח בהדרגה מידי רבעון כאשר מטרת החברה הינה להגיע לאיזון תפעולי במהלך השנה.
בשלב זה אנחנו עדיין רואים עליות במחירי הנייר, זאת לאחר ההתרסקות מאמצע 2008 עד אמצע 2009 , אך נציין כי במידה והמצב הכלכלי באירופה יחמיר יהיה קשה יותר למחירי הנייר באירופה לעלות, מה שישפיע על תחום נייר האריזה בחברה, בעיקר לאחר הפעלת המכונה החדשה.