שר התמ"ת שלום שמחון ביקר במטה חברת אלביט מערכות בחיפה. נשיא החברה יוסי אקרמן, הציג לשר את ממשקי השת"פ של החברה עם זרועות משרד התמ"ת. לדבריו, חברת אלביט ייצאה בסך העולה על מיליארד דולר לחברות המחויבויות ברכש גומלין על ידי הרשות לשתפ תעשייתי (רשפ"ת).
שמחון קרא לנשיא החברה להמשיך בהרחבת פעילות החברה בפריפריה ולכוון את הגידול העתידי לגליל או לנגב. כבר היום מעסיקה אלביט מערכות כ-2500 עובדים באזורי פריפריה מתל חי וקריית שמונה שבצפון ועד שדרות שבדרום הארץ ונחשבת למעסיקה הגדולה ביותר בצפון המדינה. שמחון הציע לנשיא אלביט לתכנן יחדיו ולבחון כיצד משרד התמ"ת יכול לסייע לחברה להגדיל עצימותה במקומות אלו בהם יש לממשלה עניין בהגברת הפיתוח והשפעתה על הצמיחה הכלכלית. אקרמן השיב כי הוא מרים את הכפפה וכי יעשה מאמץ על מנת להגדיל את פעילות החברה באזורים אלו.
אקרמן הבהיר כי הצלחת חברת אלביט ויכולתה להקדים את מתחרותיה בשוק תלויה במידה רבה בסיוע של המדען הראשי במשרד התמת. לדבריו, מובילותה העולמית של אלביט בתחום מערכות הראש החכמות (קסדות), התאפשרה, בין היתר, בזכות תמיכת לשכת המדען הראשי בשלבים הראשונים של התוכנית. כמו כן ציין אקרמן את התרומה הגדולה של מרכז ההשקעות להצלחת החברה.
אקרמן קרא לשר שמחון להגדיל את תקציב המו"פ ולהעדיף פרויקטים שנותנים תשואה גבוהה יותר למשק במונחי מקומות עבודה.
חברת אלביט נשענת רבות על יכולה לקבל כיסוי ביטוחי לעסקאות סחר חוץ מחברת אשרא -החברה הממשלתית לביטוח היצוא הישראלי. עד כה ביטחה החברה עסקאות יצוא בסד"ג של מעל ל 1מליארד דולר ואיפשרה לה לזכות בעסקאות אסטרטגיות. לדבריו, הגדלת קו האשראי ותמיכת אשרא ביצואנים ובמיוחד בימים אלו של הקטנת היציבות הכלכלית הגלובלית - תאפשר לחברות ישראליות להתמודד באופן ראוי מול מתחרותיהן.