חברת פרוטרום מדווחת על רכישה שניה השנה. רכשה אמש (ב’), 56% מהון המניות של החברה הציבורית הסלובנית Etol. הרכישה בוצעה מחוץ לבורסה הסלובנית תמורת כ- 19.6 מליון יורו (24.9 מליון דולר). בכוונת פרוטרום להציע בשבועות הקרובים הצעת רכש בבורסה הסלובנית לרכישת המניות הנותרות כך שאם הצעת הרכש תתקבל במלואה, פרוטרום תחזיק לאחריה במלוא הון המניות של Etol.

 

Etol, שנוסדה בשנת 1924, הינה חברת טעמים מובילה ובעלת מוניטין רב שנים העוסקת בפיתוח, בייצור ובשיווק של טעמים, תוך התמקדות במוצרי טעם טבעיים, לתעשיית המזון והמשקאות.

 

ל Etol ניסיון רב בפיתוח וייצור גם של טעמים ומוצרים מבוססי פרי ו- Food Systems, בדגש על פירות האזור, ופעילות ענפה בתחום הצומח של בסיסים למשקאות, אותו זיהתה פרוטרום כתחום אסטרטגי בו היא מתכוונת להשקיע ולהרחיב מהותית את פעילותה.

 

Etol הפגינה קצבי צמיחה מרשימים בשנים האחרונות ומחזור מכירותיה צמח ב 46% מהכנסות של כ- 31.5 מיליון יורו (כ-39.5 מליון דולר ארה"ב) ב 2006 להכנסות של כ- 46 מיליון יורו (כ- 61 מיליון דולר ארה"ב) ב- 2010. בשניים עשר החודשים המסתיימים ב 30.9.2011 צמח מחזור המכירות של Etol ב-7.5% לעומת לתקופה המקבילה ב-2010 והגיע לכ- 48.5 מליון יורו (68 מליון דולר ארה"ב). ה-EBITDA שהשיגה Etol ב-2009 עמד על כ--8.2 מליון יורו (11.4 מליון דולר ארה"ב) ועל כ-8.4 מליון יורו (11.1 מליון דולר ארה"ב) בנטרול הוצאה חד פעמית ב-2010.‬‬ ‬‬ההון העצמי ליום 30.9.2011 עמד על כ- 28.9 מליון יורו (כ-39.3 מליון דולר ארה"ב).

 

Etol מעסיקה כ-240 עובדים לרבות מערך כח אדם מוביל בתחומי המחקר, הפיתוח והמכירות והנהלה מנוסה ומצליחה. בבעלות Etol אתר פיתוח, ייצור ושיווק ב-Sofja Vas, סלובניה, בו נעשו בשנים האחרונות השקעות רבות לצורך הרחבה ופיתוח והטמעה של טכנולוגיות חדשניות בתחום הטעמים, ולה עתודות קרקע נוספות להתרחבות עתידית. מוצרי Etol נמכרים ב-46 מדינות מחוץ לסלובניה, לבסיס לקוחות רחב במרכז ומזרח אירופה ובשווקים מתפתחים, בדגש על רוסיה, פולין, אוקראינה, טורקיה, קרואטיה, סרביה, סלובקיה, ביילרוס, הונגריה, מקדוניה, צ’כיה, קסחסטן ומדינות מתפתחות נוספות, בהן שיעורי צמיחה גבוהים מקצב הצמיחה הממוצע של השוק העולמי. בין לקוחותיה של Etol נמנים יצרני מזון ומשקאות מובילים במדינות בהן היא פועלת, כולל חברות מזון רב לאומיות גדולות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש