התוצר המקומי הגלמי, במחירים קבועים ולאחר ניכוי השפעת העונתיות, עלה ברבע השלישי של שנת 2011 ב-3.6% בחישוב שנתי, לאחר עליות של 3.8% ברבע השני ושל 4.9% ברבע הראשון של 2011. כך עולה מנתוני האומדן השלישי של הלמ"ס.

 

העלייה בתוצר ברבע השלישי השנה משקפת עלייה בולטת בהשקעות בנכסים קבועים. מאידך היתה עלייה בהוצאה לצריכה ציבורית, בהוצאה לצריכה פרטית וירידה ביצוא סחורות ושירותים. זאת, על פי אומדנים מוקדמים לחשבונות הלאומיים לרבע השלישי של 2011.

 

התוצר העסקי עלה ברבע השלישי של שנת 2011 ב-4.9% בחישוב שנתי, לאחר עליות של 3.0% ברבע השני ושל 5.3% ברבע הראשון בשנת 2011. התפתחות התוצר העסקי ברבע השלישי של 2011 מבטאת עליות בתוצר ענף פיננסים ושירותים עסקיים (13.1% בחישוב שנתי) בתוצר ענפי מסחר ושירותי אירוח ואוכל (6.5% בחישוב שנתי), בתוצר ענפי התחבורה האחסנה והתקשורת (10.4% בחישוב שנתי) ובתוצר ענף התעשייה (2.7% בחישוב שנתי). תוצר ענף הבינוי נותר כמעט ללא שינוי (עלייה של 0.1% בחישוב שנתי).

 

יבוא הסחורות והשירותים ירד ברבע השלישי השנה ב-7.4% בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 9.7% בחישוב שנתי ברבע הקודם. יבוא הסחורות והשירותים למעט יבוא ביטחוני, אוניות, מטוסים ויהלומים ירד ברבע השלישי של 2011 ב-2.6% בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 5.8% בחישוב שנתי ברבע הקודם. ירידה זו מבטאת ירידות בולטות ביבוא שרותים אחרים ויבוא בטחוני.

 

סך המקורות שעמדו לרשות המשק מתוצר מקומי ומיבוא עלה ב-0.5% בחישוב שנתי, אחרי עלייה של 4.9% ברבע הקודם.

 

פירוט השימושים במקורות מראה שההוצאה לצריכה פרטית עלתה ברבע השלישי של שנת 2011 ב-1.8% בחישוב שנתי, שפירושו ירידה של 0.1% בהוצאה לנפש. הירידה בהוצאה לצריכה הפרטית לנפש ברבע השלישי באה לאחר ירידה של 1.8% ברבע הקודם ועלייה של 4.8% בחישוב שנתי ברבע הראשון של 2011.

 

הירידה בהוצאה לצריכה הפרטית לנפש ברבע השלישי של 2011 משקפת ירידה בהוצאה למוצרים בני קיימה לנפש של 5.6% בחישוב שנתי, לאחר ירידה של 24.9% בחישוב שנתי בסעיף זה ברבע הקודם. במיוחד ירדו ההוצאות לרכישת ציוד משק הבית כגון: מקררים, מכונות כביסה, מזגנים, - ירידה של 16.2% בחישוב שנתי, וההוצאות לרכישות כלי רכב לשימוש פרטי –ירידה של 15.8% בחישוב שנתי ברבע השלישי. ההוצאות לרכישת ריהוט לעומתם עלו ברבע השלישי ב16.7% בחישוב שנתי.

 

ההוצאה לצריכה פרטית ללא מוצרים בני קיימה לנפש (ההוצאות להלבשה והנעלה, תרופות, אחזקת בית ונסיעות לחו"ל) עלתה ברבע השלישי של 2011 ב-0.6% בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 1.2% ברבע הקודם.

 

ההשקעה בנכסים קבועים (ההשקעה בבתי מגורים והשקעות ענפי המשק בבנייה, בציוד וכלי תחבורה) עלתה ברבע השלישי של 2011 ב-13.5% בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 14.5% בחישוב שנתי ברבע הקודם. העלייה בהשקעה בנכסים קבועים משקפת בעיקר עלייה חדה בהשקעות במכונות וציוד מיבוא (8.6% בחישוב רבעוני ו-39.1% בחישוב שנתי), שבאה לאחר עלייה של 3.2% ברבע הקודם (13.6% בחישוב שנתי).

 

ההשקעות בבנייה למגורים עלתה ברבע השלישי של 2011 ב-4.2% בחישוב שנתי. לעומת זאת ההשקעות בבנייה שלא למגורים ובעבודות בנייה אחרות ירדו בשיעור 11.8% בחישוב שנתי.

 

 יצוא הסחורות והשירותים ירד ברבע השלישי של 2011 ב-4.5% בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 7.4% בחישוב שנתי ברבע הקודם. הירידה ביצוא ברבע השלישי של 2011 משקפת ירידה ביצוא היהלומים ב-6.9% בחישוב רבעוני (24.9% בחישוב שנתי), וביצוא החקלאות שירד ב-18.4% בחישוב שנתי. לעומת זאת, יצוא שירותים אחרים (בעיקר שירותי תוכנה, מו"פ ותחבורה ) עלה ב-0.9% בחישוב שנתי), היצוא התעשייתי למעט יהלומים עלה ב-3.5% בחישוב שנתי ויצוא שירותי התיירות עלה ב-3.4% בחישוב שנתי.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש