הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר השני לשבוע, על רקע הירידות החדות אמש והמתנה לפתיחת שבוע המסחר בבורסות העולם, שם יגיבו המשקיעים להודעת S&P על הפחתת הדרוג לצרפת ולמדינות נוספות בגוש האירו. בורסות אסיה נסחרות הבוקר בירידותוהחוזים על אירופה וארה"ב מאותתים על פתיחה שלילית.
מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר נותר ללא שינוי. כלל פיננסים: להערכתנו כמעט בלי קשר למדד חודש דצמבר בנק ישראל יפחית בהחלטה הקרובה בסוף החודש את ריבית פברואר מ-2.75% ל- 2.5%. עם זאת, המדד הנמוך, בעיקר בשל סעיף הדיור הנמוך, יעלה את הציפיות להורדת ריבית נוספת כבר בעוד מספר חודשים, אלא אם נראה התאוששות משמעותית בכלכלה הגלובאלית, בשער החליפין ובעליית מחירי הסחורות.
שותפויות "לוויתן" ימשיכו להסחר על רקע פירסום הערכת נידרלנד לכמויות הנפט והגז ברישיונות. מהנתונים עולה, כי פוטנציאל הנפט הופחת בחדות לעומת ההערכות הראשוניות ואילו פוטנציאל הגז עלה. לפי נידרלנד, ההסתברות הטובה היא למציאת כ-600 מיליון חביות נפט וכן 4 טריליון רגל מעוקב (TCF) נוספים של גז טבעי, כמות המהווה כרבע מכמות הגז שהתגלתה עד כה בשכבות הגבוהות יותר במאגר.
מניות הבנקים יגיבו להתנהגות מניות הפיננסים בעולם, לאחר שאמש נסחרו בירידות, על רקע הורדת הדירוג של S&P לחוב הצרפתי, כאשר החשיפה לאג"ח האירופאי שהכבידה על הבנקים בארה"ב בשישי, נתנה את אותותיה גם על אלה המקומיים.
חברת טאו שבשליטת אילן בן דב דיווחה אמש, כי הגיעה להסדר חוב עם מחזיקי האג"ח שלה. לפי ההסדר ימחקו המחזיקים בסדרות האג"ח ב’ וג’ חוב של כ-310 מיליון שקל, ויקבלו במקום תחת זאת שתי סדרות אג"ח חדשות בהיקף של 248 מיליון שקל, שייפרעו עד 2019.
פלרם דיווחה אמש, כי היא רוכשת את פעילות החממות מחברת פלסאון ב-9 מיליון שקלים. מדובר ברכישת פעילות סירגטית לפעילותה של "פלרם אפליקציות", העוסקת בפיתוח וייצור מוצרים מוגמרים לתעשיית ה-DIY (עשה זאת בעצמך) העולמית. הפעילות הנרכשת כוללת, בין היתר, מכונות וציוד, ידע וטכנולוגיה, לקוחות ומלאי מוצרים קיים.
ריטליקס דיווחה כי CorporationTarget, רשת קמעונאית מובילה בארה"ב, עם הכנסה של למעלה משבעים מילארד דולר לשנה, בחרה בסוויטת פתרונות החנות וערוצי המכירות Retalix 10 לשמש כפלטפורמת הדור הבא של החנויות, עבור הפעילות החדשה שלה בקנדה.