חצי שנה לאחר הקמת האוהל הראשון בשדרות רוטשילד המכללה האקדמית ספיר עורכת היום ומחר את הכנס החברתי הגדול הראשון שמתמקד בנושא המחאה החברתית, וכותרתו "הפוליטיקה של המחאה".

 

בפאנל שפתח את הכנס וכותרתו "על המחאה" השתתפו פרופ’ ג’ימי וינבלט, נשיא מכללת ספיר; רחל ליאל, מנכ"לית הקרן החדשה לישראל; פרופ’ יוסי יונה; ד"ר צבי שולדינר ממכללת ספיר;

 

אלו עיקרי הדברים: נשיא מכללת ספיר פרופ’ ג’ימי וינבלט פתח את הכנס : "המחאה היא בנפשה של החברה במדינת ישראל. צדק חברתי הוא נושא ששורשיו קיימים משחר ההיסטוריה. הנושא קיים בתיאוריה ומעט מאוד נעשה לגביו במהלך מאות השנים האחרונות. לא יכולה להיות דמוקרטיה בלי צדק חברתי, זהו תנאי משלים לאלמנטים חשובים שאנחנו שואפים לקיימם בחיינו החברתיים. זה לא מקרה שהכנס מתקיים ב’ספיר’, שנושאת מזה שנים את דגל הצדק החברתי באזור מערב הנגב אבל לא רק. המחאה שהתקיימה נגד גזענות האתיופים, למשל, התחילה בסיקור של סטודנטים מהמכללה".

 

פרופ’ יוסי יונה: "המחאה החברתית היא אחד המפגנים האזרחיים הפטריוטים הגדולים ביותר שישראל ידעה. היא החלה כקובלנה של צעירים שטענו שהם לא מסוגלים לגמור את החודש. ישראל היא המובילה בעולם בפערים כלכליים. אין ענייננו להביא להחלפת הממשלה אלא להפלת השיטה הניאו ליברלית. לכן לא מובטח שאם יגיע מישהו חדש לשלטון דברים ישתנו.

 

יש רפיון במאבק החברתי אך אנחנו, מנהיגי המחאה והמומחים, לא הלכנו הביתה. אנו עדיין מחויבים. ניצור ’אקדמיה נודדת’ במסגרתה נלך לאורכה ולרוחבה של הארץ כדי ליצור תשתית תודעתית, במטרה להבין את הצעקה והצורך מהבטן לשינוי. זה מאבק של ’בעד’ כדי ליצור חברה הומנית יותר. אנו זקוקים לשינוי כיוון במדיניות. אזרחי ישראל ראויים לתנאים מינימאלים. לאזרחים מגיעה רשת הגנה חברתית סוציאלית."

 

הכנס השנתי של המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר, על עתידה של פוליטיקה אחרת, משמש מידי שנה במה מכובדת ומבוקשת לדיון אקדמי מעמיק בסוגיות חברתיות ופוליטיות, כאשר השנה, באופן טבעי, מתמקד במשמעויות הפוליטיות של המחאה החברתית ומאגד את מרבית מנהיגי המחאה של קיץ 2011. הכנס מהווה הבמה המשותפת הראשונה לדיון אקדמי בין "כוכבי המחאה" שבלטו בקיץ האחרון: דפני ליף, איציק שמולי, רגב קונטס, סתיו שפיר, יוסי יונה ואחרים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    בונים תשתית פוליטית כדי להכניס לנו מדינה רב לאומית

    ואת זכות השיבה מהדלת האחורית. לא מאמין לאף מילה שיוצאת ליונה מהפה.

    • טל
    • 11/01/2012 20:29