מליאת הוועדה המקומית לתכנון ולבניה, תל אביב-יפו, אישרה היום ברוב של 9 נגד 7 את בקשת ארגון הסיינטולוגיה לשימוש חורג במבנה תיאטרון "אלהבמרה" לשעבר הממוקם בשד’ ירושלים 39, ת"א.

 

ביוני 2011 כבר אישרה ועדת המשנה של הוועדה המקומית את השימוש החורג במבנה , מתאטרון למכללה ללימודי סיינטולוגיה, אולם בשל דרישת ארבעה מחבריה המשתייכים לסיעות הדתיות ( בנימין בבאיוף, שמואל גפן, הרב שלמה זעפרני והרב נפתלי לוברט ) הובאה הבקשה לדיון נוסף בפני מליאת הוועדה המקומית אשר החליטה כאמור לאשרה באופן סופי.

 

עוה"ד ענת בירן דפנה תמיר וליאור לוי שייצגו את ארגון הסיינטולוגיה טענו כי כל הטענות בערעור שהגישו חברי המועצה נטענו בכסות תכנונית אולם בבסיסן עמדה מטרה פסולה והיא למנוע לימודי פילוסופיה או דת שאינה מקובלת על חברי הועדה בשל אמונתם ומשיקולים זרים למטרותיו של חוק התכנון והבנייה.

 

עוד טענו כי הפעילות של ארגון הסיינטולוגיה אינה אסורה באירופה, ארה"ב או מדינות אחרונות ואין לאסרה בעיר ליברלית כמו תל אביב, והציגו את האמנה למען תושבי תל אביב יפו עליה חתמו חברי מועצת העיר ( לרבות המערערים ) ובה נכתב כי " בראש מעייננו שמירת תל אביב יפו כעיר חופשית, עיר שבה איש באמונתו יחיה, מעוז היצירה, הפתיחות והסובלות של מדינת ישראל".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש