מידרוג מורידה את דירוג אגרות החוב (סדרות א’, ב’ ו-ג’), שהנפיקה אמפל אמריקן, מ-Ba3 ל-,B3 תוך הותרת הדירוג באופק שלילי.
ביום 19.12.2011 הודיעה החברה על בקשתה ממחזיקי אגרות החוב למתן דחייה של תשלומי קרן אגרות החוב ב- 24 חודשים, ללא הפחתת תשלומי הקרן. מועד אסיפת בעלי האג"ח נקבע ליום 1.1.12. הדירוג הנוכחי משקף אירוע של כשל פירעון. הותרת אופק הדירוג השלילי משקפת את האפשרות לשיעורי הפסד גבוהים יותר. הדירוג ייבחן גם על רקע הצלחת מהלך החברה לדחיית תשלומי קרן האג"ח, ופריסת לוח הסילוקין.
לצורך אומדן שיעור ההפסד הצפוי למחזיקי סדרות האג"ח, יישמה מידרוג מודל Run off. מקורות הפירעון בהנחת מימוש נכסים, כוללים את השווי העודף של גדות לאחר שירות החוב הבנקאי אשר לטובתו משועבדות מניות גדות, שווי האחזקה ב-,EMG המצוי באי-ודאות גבוהה, יתרות מזומן ומספר השקעות בהיקפים נמוכים, לגבי אחת מהן קיימת התחייבות תשלום מצד חברה הנמצאת בקבוצת השליטה של החברה, מרחב, בסוף שנת 2012 במידה ולא יתקיים תנאי מתלה להמרת ההלוואה להון בפרויקט משותף.
הדירוג החדש אינו מבטא הערכה לכלל ההפסד הכלכלי ומניח שווי מסוים לחברת EMG, אם כי בערכים נמוכים משמעותית מהעלות בספרים ומהערכות קודמות. ההפרעות החוזרות ונשנות באספקת הגז ל-EMG על רקע אי הוודאות העמוקה בסביבה הגיאופוליטית (מצריים מדורגת ב-Moody’s בדירוג B1 אופק שלילי), הביאו את מידרוג לעדכן את שווי EMG כלפי מטה. במידה ונעריך כי תחול החלשות נוספות בשווי של EMG, הדבר יגרור עלייה בהפסד הצפוי והורדות דירוג נוספות. יש לציין כי, בעלי המניות של EMG ובכללם אמפל, החלו בהליכים משפטיים שונים נגד ממשלת מצרים בטענה להפרת תנאים שונים בהסכם הגז ולהפרות שונות של אמנות השקעה בינלאומיות.
לחברה הון עצמי של כ- 134 מיליון דולר ליום 30.09.2011. יתרת החוב הפיננסי של החברה (סולו) ליום 30.09.2011 הנה כ- 347 מיליון דולר (מתוכו - יתרת אג"ח המסתכמת לסך של כ- 260 מיליון דולר). במהלך שנת 2011, אישר דירקטוריון החברה רכישה חוזרת של אג"ח בהיקף של עד 30 מיליון דולר. ליום 30.09.2011 לחברה יתרות נזילות (סולו) בסך של כ-85 מיליון דולר, מכך כ-15 מיליון דולר כריות משועבדות לטובת תשלומי ריבית למחזיקי אגרות החוב. בחודש נובמבר 2011, פרעה החברה סך של כ- 14 מיליון דולר קרן אג"ח (סדרה א’).
חלויות קרן החוב לזמן ארוך (בנקים ואג"ח) בכל אחת מהשנים 2012-2013 מסתכמות בכ-48 מיליון דולר, מכך כ- 43 מיליון דולר קרן אג"ח. בחודש ינואר 2012, צפויה החברה לפרוע סך של כ- 29 מיליון דולר קרן אג"ח (סדרה ב’). להערכת מידרוג, היתרות הנזילות הקיימות מספקות את צרכיה השוטפים של החברה ופירעון קרן החוב עד לסוף שנת 2012, בקירוב (בהנחה כי לא יבוצעו השקעות חדשות).