חברת לודן מממשת את החלטתה האסטרטגית בנוגע להרחבת הפעילות בחטיבת איכות הסביבה באמצעות מעורבות בייזום הקמת מתקני ייצור חשמל מבוססי טכנולוגיית ביוגז והקמתם של מתקנים כאמור באמצעות חברות הקבוצה. חברת בת בשליטתה המלאה של החברה, לודן אנרגיה חברה לשותף מקומי בהולנד לצורך ייזום מתקן ביוגז להפקת אנרגיה חשמלית מפסולת חקלאית. חלקה של לודן אנרגיה בשותפות הינו 40%.

 

המתקן, לכשיושלם, מיועד לייצר חשמל בהספק של 2 מגוואט/שעה, עלות ההשקעה המשוערת בהקמת המתקן והפעלתו הינה בסך של כ 6- מיליון אירו, ותקופת הקמתו מוערכת בכ 8- חודשים. השותפות השלימה את תהליך קבלת ההיתרים הדרושים  לצורך הקמת המתקן, ואת תהליך הסגירה הפיננסית באמצעות בנק מקומי.

 

כמו כן, נחתם בין השותפות לבין חברת בת אחרת של החברה הסכם קבלני להזמנת שירותי הקמה של המתקן בהיקף של כ 4.9- מיליוני אירו. ההון העצמי הדרוש מהשותפים בשותפות לצורך ההשקעה בהקמת המתקן יוזרם על ידי כל אחד מהשותפים לפי חלקו היחסי בשותפות כהלוואת בעלים לחברת פרויקט שהוקמה בהולנד לצורך הקמת המתקן והפעלתו.

 

בכוונת החברה לממן את ההון העצמי הדרוש מלודן אנרגיה לצורך הקמת הפרויקט, בסך של 500,000 אירו, מכספי הלוואה שהועמדה לחברה בישראל ממוסדות פיננסיים לצורך פיתוח עסקיה. בנוסף, לאחר השלמת הקמת הפרויקט ותחילת הפקת החשמל, תעביר החברה לשותף סך של 200,000 אירו, בעבור חלקו בהשלמת ההליכים המקדמיים (ובכלל זה קבלת מענק) להקמת הפרויקט.

 

החברה צופה שהקמת הפרויקט תתרום להיקפי ההכנסות של החברה ורווחיותה. בנוסף, צופה החברה שכתוצאה מהחזקתה ב 40%- מהבעלות במתקן, ינבעו לה הכנסות ורווחים נוספים, לטווח ארוך, כתוצאה ממכירת החשמל שייוצר על ידי המתקן.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש