הועדה המשותפת (פנים-כלכלה) לרפורמה בחוק התכנון והבניה, קיימה אמש (29.11.11) ישיבה מיוחדת במסגרת כנס שדרות. את עיקר דיוניה ייחדה הועדה לנושא של דיור בר השגה ולאחר הדיון בנושא זה, המשיכה הועדה לדון בהיטל השבחה.

 

בפתח הדיון אמר ח"כ אמנון כהן, יו"ר הועדה, כי הועדה באה לחזק את העיר שדרות. עוד סיפר כי כשהועדה קיבלה את הצעת החוק לטיפולה, התברר כי בחוק אין כל עיסוק בנושא של "דיור בר השגה" אך כעת, לאחר פעילות מאומצת של הועדה, הגופים המקצועיים של ממשלת ישראל נרתמו לשלב נושא זה בחוק. החוק יגדיר במדויק מי זכאי לדיור מסוג זה, מהי תקופת הזכאות והסדרי העברה של הדירה. החוק יעסוק גם ברוכשי הדירה הראשונה.

 

ח"כ ד"ר דב חנין אמר כי תכנון ובנייה הינו תחום בעל משמעות כלכלית-חברתית מדרגה ראשונה וכי הרפורמה תשנה את כללי המשחק של כל תחום התכנון והבניה. ח"כ חנין בירך את יו"ר הועדה, ח"כ אמנון כהן על הכללת נושא "דיור בר השגה" בחוק ואמר שיש כיום ציבור גדול שאינו יכול להגיע לדירה. ח"כ חנין הציע כי הממשלה תעודד הן את הבנייה הציבורית והן "שחקנים במגרש הפרטי" שימצאו עניין בתחום הזה. נציג הפורום לדיור ציבורי הציע כי הממשלה תשקול גם את הגדלת הסיוע בשכר דירה, כפתרון ביניים, ונענה על ידי נציגת משרד השיכון כי אכן משרד השיכון פועל להגדיל את תקציב שכר הדירה לזכאים.

 

כאמור, המשך הדיון נסב על היטל השבחה. פרופ’ רחל אלתרמן, יועצת הועדה, הציעה כי ברוח הימים הללו יישקל פטור מהיטל השבחה על פיצול דירות. היא הלינה על כך שהממשלה לא מציגה כל נתונים באשר להיקף הפטורים מהיטל השבחה ומיקומם הגיאוגרפי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש