הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר השלישי לשבוע, על רקע יומיים של עליות חדות בשוק המקומי ומגמה דומה אמש בוול סטריט ואירופה, כאשר המשקיעים מצפים להתפתחויות חיוביות באירופה. אמש דווח על התקדמות ביחס להרחבת קרן החילוץ האירופית, ובסוכנות הידיעות בלומברג פורסם על אפשרות כי הפדרל ריזרב, ייצא בתוכנית רכישות של אג"ח מגובי משכנתאות בסכום של כ- 500 מיליארד דולר. מצד שני, ארגון ה- OECD וסיטיגרופ הפחיתו אמש (שוב) את תחזית הצמיחה העולמית, כאשר השני מתריע על צפי להורדות דירוג אשראי של מדינות בגוש האירו ושל ארה"ב ויפאן ב- 2012, וכן כניסת גוש האירו למיתון בשנה הבאה. הדואליות במעו"ף שבו עם פער ארביטראז’ חיובי של 0.5%, טבע עם פלוס 0.9% ופריגו עם 2.6% ירוק והחוזים העתידיים על אירופה וארה"ב צבועים ירוק בשעה זאת.

 

בנק ישראל הוריד אמש את הריבית במשק לחודש דצמבר ל-2.75 אחוזים, בדומה לרוב ההערכות המוקדמות. מזרחי-טפחות: בחירה זו נעשתה בצל המצב המחמיר ביבשת אירופה, המופיע הפעם בראש רשימת הגורמים העיקריים להחלטה ומציג תמונה קשה יותר בהשוואה להודעה הקודמת. בדומה לשורה ארוכה של בנקים מרכזיים ברחבי העולם, שאף הם הפחיתו את הריביות במדינותיהם, או רמזו על נכונות לעשות זאת, חושש בנק ישראל יותר מבעבר מההשלכות שתהיינה למיתון ביבשת אירופה, אם אכן יתרחש, על המשק הישראלי.

 

 אורמת דיווחה אמש, כי חתמה עם LDG על חוזה לאספקה והקמה של תחנת כוח גיאותרמית בהיקף של 65 מיליון דולר בניו מקסיקו, ארה"ב וכן על הסכם להעמדת אשראי למימון הקמת התחנה.

 

אמש דווח כי רווחי שופרסל נפלו ב- 59% ברבעון השלישי והסתכמו ב-29 מיליון ש”ח. הכנסות החברה צמחו ב- 3.8% והסתכמו בכ- 3 מיליארד ₪. הרווח התפעולי מפעילות שוטפת הסתכם ב-71 מיליון ש"ח - ירידה של 44%.

 

בנק מזרחי דיווח אמש, כי הרווח הנקי הסתכם ברבעון השלישי של שנת 2011 ב-255 מיליוני שקלים, לעומת 208 מיליוני שקלים ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 22.6%. רווח זה מבטא תשואה על ההון במונחים שנתיים, בשיעור של 14.9% לעומת 12.8% ברבעון המקביל אשתקד.

 

חברת האחזקות כור דיווחה אמש לבורסה, כי רכשה בתקופה האחרונה 2.52 מיליון מניות קרדיט סוויס. החברה של דנקנר מחזיקה נכון להיום 30.32 מיליון מניות קרדיט סוויס. העלות הכוללת של מניות קרדיט סוויס בספרי כור עומדת על 2.91 מיליארד שקל, עם חוב של 1.53 מיליארד שקל לבנקים הזרים סיטי ומורגן סטנלי.

 

פסגות המליצו אמש לקנות כלל תעשיות: דיבידנד גבוה והתקדמות בכת”ב מפצים על אי ודאות בנשר. לאחר הפחתת 400 מש"ח משוויה של נשר, מגיעים לדיסקאונט סחיר של 34% וכלכלי של 46%. מעלים המלצה לקנייה מהחזק במחיר יעד של 26.6 ₪.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש