אלרוב נדל"ן מפרסמת הבוקר (ב’) את תוצאות הרבעון השלישי של השנה: ההכנסות ברבעון הסתכמו בכ- 223.3 מיליון ש"ח, לעומת כ- 182 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נובע בעיקר מעליה בשווי הוגן של נדל"ן להשקעה בסך 45.8 מיליון ש"ח ומעליה בהכנסות מהפעלת בתי מלון, עקב רכישתו של מלון לוטסיה בפריז, ברבעון השלישי של 2010 שהסתכמו ברבעון בכ- 89.9 מיליון ש"ח לעומת כ- 82.4 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.

 

דמי השכירות אשר נבעו מהנכסים המניבים בישראל ברבעון הסתכמו בכ- 24.4 מיליון ש"ח, לעומת כ- 22.3 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. דמי השכירות מהנכסים המניבים בחו"ל הסתכמו ברבעון בכ- 52.2 מיליון ש"ח לעומת כ- 41 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, הגידול נובע מהתחזקות הפר"ש ביחס לש"ח ומהצטרפותו של בניין המשרדים A-tec אשר נרכש בחודש מאי השנה.

 

הרווח התפעולי ברבעון הסתכם בכ- 87.4 מיליון ש"ח, לעומת כ- 78.9 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. העודף התפעולי שנבע ממלונות הקבוצה בירושלים (מצודת דוד וממילא) ברבעון הסתכם בכ- 15.3 מיליון ש"ח לעומת כ- 21.7 ברבעון המקביל אשתקד. מלון לוטסיה בפריז תרם ברבעון כ- 11.1 מיליון ש"ח לעודף התפעולי של המגזר.

 

החברה מעריכה כי העודף התפעולי מהמלונות בירושלים (מצודת דוד ומלון ממילא בירושלים) בשנת 2011 יעמוד על כ- 74 מיליון ש"ח (התחזית הקודמת עמדה על 85 מיליון ש"ח - שינוי בהערכת החברה נובע בין היתר מירידה בתפוסה בבתי המלון בירושלים כתוצאה מירידה בתפוסה עקב האירועים במדינות השכנות וכן מירידת שער החליפין של הדולר. בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם העודף התפעולי ממלונות אלו בכ- 44 מיליון ש"ח.

 

תחזית העודף התפעולי ממלון לוטסיה בפריז נותרה על כנה והינה כ- 37 מיליון ש"ח (7.5 מיליון יורו)

 

הרווח הנקי ברבעון הסתכם בכ- 61.8 מיליון ש"ח (חלק מחזיקי ההון של החברה כ- 50 מיליון ש"ח), לעומת כ- 45.3 מיליון ש"ח (חלק מחזיקי ההון של החברה כ- 42.7 מיליון ש"ח) ברבעון המקביל אשתקד.

 

שוויו ההוגן של הנדל"ן להשקעה (שאינו כולל את הנדל"ן המלונאי בהקמה ואת מלונות החברה בירושלים ובפריס) ליום 30.9.2011 הסתכם בכ-5,205 מיליון ש"ח לעומת כ- 4,301 מיליון ש"ח בסוף שנת 2010. עיקר הגידול נבע מרכישתו של בניין משרדים בשוויץ A-tec, מהתחזקות האירו והפרנק השוויצרי שתרם לעליה בשקלים של הנדל"ן להשקעה של החברה בצרפת ובשוויץ וכן מהמשך ההשקעה של החברה בשני נכסים שנמצאים בשלבי בניה בשוויץ ובלונדון.

 

סה"כ הון ליום 30.9.2011 הסתכם בכ- 2.493 מיליארד ש"ח (החלק המיוחס לבעלי המניות הסתכם בכ- 2.295 מיליארד ש"ח), בדצמבר 2010 הסתכם סה"כ ההון לכ- 2.316 מיליארד ש"ח (החלק המיוחס לבעלי המניות הסתכם בכ- 2.156 מיליארד ש"ח).

 

הגידול בהון העצמי בסך של כ- 176 מיליון ש"ח נובע מרווח נקי לתקופה בסך של כ-168 מיליון ש"ח, מגידול בקרן תרגום של פעילות חוץ בתקופה בסך של כ-60 מיליון ש"ח וכן מהמרת אגרות חוב להמרה (סדרה 1) של החברה למניות בסך של כ-23 מיליון ש"ח, בקיזוז דיבידנד ששולם בסך של כ-29 מיליון ש"ח וירידה בקרן הון משערוך רכוש קבוע בסך של כ-46 מיליון ש"ח בעקבות ירידת שוויים ההוגן של בתי מלון מצודת דוד וממילא בירושלים.

 

אלפרד אקירוב, יו"ר דירקטוריון אלרוב נדל"ן מסר: "אנו מסכמים רבעון נוסף של שיפור בהכנסות, ברווח התפעולי וברווח הנקי. פיתוח המלון בלונדון מתקדם ע"פ לוח הזמנים המתוכנן. בנוסף, להערכתנו עד סוף החודש נקבל אישור לאכלוס המלון באמסטרדם וייפתח לקהל הרחב. המלון מקבל מיצוב כמלון היוקרתי באמסטרדם ובחודשים האחרונים התקיימו בו אירועים ייחודיים כמו קבלת פנים וארוחת ערב של מגזין QOUTE, שהוא אחד המגזינים הנחשבים בהולנד בתחום הכלכלה והלייף סטייל, תצוגת אופנה של חברת התכשיטים היוקרה קרטייה. הימשכותו של חוסר היציבות האזורי מעבר למצופה, נותן את אותותיו ביתר שאת על התיירות באזור, בהתאם לכך נאלצנו להפחית את תחזיותינו לעודף התפעולי ממלונות החברה בירושלים לכ- 74 מיליון ש"ח בשנת 2011. להערכתנו הירידה תהיה נקודתית ותתייחס לשנה הנוכחית בלבד. אנו ממשיכים לפעול לאיתור נכסים נוספים, המתאימים לאסטרטגיית ההשקעה שלנו, עם דגש על שוויץ, אשר כלכלתה ממשיכה להוכיח את איתנותה ויציבותה."

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש