חברת בזק בינלאומי ממשיכה להתרחב בתחום שירותי הענן. כחלק מתוכנית נרחבת של משרד החינוך להתאמת מערכת החינוך הישראלית למאה ה-21, זכתה החברה במכרז להטמעת שעוני נוכחות בבתי הספר היסודיים במודל ענן. מדובר בפתרון ייחודי לשעוני נוכחות ביומטריים, במסגרתו המערכת מדווחת באופן אוטומטי לסביבת השרתים בענן ומייצאת בזמן אמת קובץ תואם לתוכנת השכר של משרד החינוך כל זאת תוך שימת לב מיוחדת לאבטחת המידע והגישה לדיווחי הנוכחות ולנתוני המורים.

 

מדובר בפרויקט רחב היקף במסגרתו, תקים בזק בינלאומי מוקד תמיכה ושליטה מרכזי וייעודי למשרד החינוך. המכרז הינו לתקופה של כ-6 שנים (עם אופציה ל- 4 שנים נוספות) והיקפו הכספי נאמד בעשרות מיליוני ש"ח.

 

הודות למערכת שתטמיע בזק בינלאומי במסגרת תכנית "אופק חודש", מורה הנמצא במאגר יכול ללמד במספר בתי ספר ברחבי הארץ והתוכנה תדע לקשר באופן חכם את הדיווחים שלו לתוכנת השכר במשרד החינוך. המידע המוצפן אודות נוכחות המורים מסופק בזמן אמת וכולל אפשרות להפיק דו"חות סטטיסטיים און ליין לשימוש מנהלי בתי הספר והנהלת משרד החינוך, בכל רגע נתון בהתבסס על נתוני זמן אמת.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    מערכת שעוני נוכחות לעובדי הקבלן במדינת ישראל

    המצב הוא שפעמים רבות מדי עובדי הקבלן חרוצים ועובדים שעות ארוכות אולם בפועל הקבלן משלם להם בגין היקף שעות נמוך יותר מכפי שעבדו תוך הסתייעות ביכולתו של הקבלן להתערב במערכות דיווח הנוכחות (כאשר אלו בנמצא) ולהקטין באופן מלאכותי את כמות השעות, וכך משלם תמורה נמוכה לעובד הקבלן מכפי המגיעה לו. זה קורה משום הצורך של הקבלן להרוויח יותר במכרזי המזמין אשר פעמים רבות הינם ברווחיות אפסית. אחד הפתרונות המיידים שצריך לנקוט הינו אספקת מערכת טכנולוגית אשר תגן על זכות העובד לקבל שכר בגין כמות השעות שעבד בפועל ותבטל לחלוטין את יכולות הקבלנים לשנות את שעות העבודה של העובדים. מערכת כאמור צריך שתהא מלווה במערכת הצפנה וניטור מצטיינת כך שהגישה למערכת המידע תבוצע רק על ידי מורשים (למשל - לאחר הזדהות עם טביעת אצבע) ובכך תהא ודאות ביחס לגורם ששינה, באם שינה, את הנתונים. בימים אלו מותקנת מערכת כזו ע"י בזק בינלאומי וטיימנטו עבור כל 140,000 מורי בתי הספר היסודיים בישראל המלמדים ב- 4500 בתי ספר. הטכנולוגיה עליה מבוססת המערכת אף מאפשרת לעובדי הקבלן לצפות בנתוני הנוכחות שלהם בזמן אמת (גם מהבית) ודואגת לכך שלא ניתן יהיה לעשות שינוי כלשהו בשעות עבודתם בלא ידיעתם. יתרון ייחודי נוסף - אי שמירת תמונת טביעת האצבע שמירה מוחלטת על הפרטיות של העובדים, קרי אין חשש מ"האח הגדול". פתרון טכנולוגי זה מאפשר לעובדים של קבלני משנה שונים ג€“ לדווח באמצעות אותו השעון כאשר כל קבלן מקבל מידע אותו עובדיו בלבד. כמו כן, המערכת מאפשרת קבלת התראות בזמן אמת במייל/סמס אודות איחורי/הקדמת עובדים, כמות עובדים בכל רגע נתון בכל מיקום, ועוד.

    • ברוך שלו
    • 20/11/2011 12:07
  • 1
    כל הכבוד לספקית הטכנולוגיה -חברת טיימנטו

    • רונן
    • 20/11/2011 11:54