חברת האחזקות גרנית הכרמל פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2011. ברבעון השלישי של 2011 החברה מציגה רווח נקי המסתכם בכ- 16.4 מיליון ₪ לעומת כ-15.2 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד גידול של כ- 8%. הרווח הנקי בתשעת החודשים של שנת 2011 הסתכם בכ-57.7 מיליון ₪ לעומת כ-42.1 מיליון ₪ בתשעת החודשים המקבילים אשתקד; גידול של כ- 37%.

 

הרווח הגולמי ברבעון השלישי של שנת 2011 הסתכם בכ-278 מיליון ₪ לעומת כ-282 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי בתשעת החודשים של שנת 2011 הסתכם בכ- 846 מיליון ₪ לעומת כ- 794 מיליון ₪ בתשעת החודשים המקבילים אשתקד, גידול של כ- 6.5%.

 

הרווח התפעולי ברבעון השלישי של שנת 2011 הסתכם בכ-48.2 מיליון ₪ לעומת כ-60.2 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. הירידה נובעת מהפרשי שער ברכישת הדלקים כאשר רווחים בסכומים דומים מעסקאות הגנה נכללו בסעיף המימון. הרווח התפעולי בתשעת החודשים של שנת 2011 הסתכם בכ- 182.6 מיליון ₪ לעומת כ-150.4 מיליון ₪ בתשעת החודשים המקבילים אשתקד, גידול של כ- 21%.

 

מחזור המכירות, נטו ברבעון השלישי גדל בשיעור של כ- 24% והגיע לכ- 1.6 מיליארד ₪ לעומת כ- 1.3 מיליארד ₪ ברבעון המקביל אשתקד. מכירות החברה נטו בתשעת החודשים של 2011 הסתכמו בכ- 4.6 מיליארד ₪ לעומת כ- 3.9 מיליארד נטו בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ- 19%. עיקר העלייה במחזור המכירות נובעת מעליה במחירי התזקיקים.

 

חברת סונול הציגה ברבעון השלישי של 2011, מחזור מכירות נטו שהסתכמו בכ- 1.25 מיליארד ₪ לעומת 978 מיליארד ₪ ברבעון המקביל אשתקד. גידול של כ- 28%. בפעילות מתחמי התדלוק והמסחר בסונול, הציגה החברה ברבעון השלישי של שנת 2011, רווח גולמי של כ- 123.3 מיליון ₪ לעומת כ-111.3 מיליון ₪. הרווח התפעולי הסתכם בכ-14 מיליון ₪ לעומת כ-41 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. חלק משמעותי מהירידה המוצגת נובע משינוי באופן הקצאת העלויות בסונול וכתוצאה מעליה בשער החליפין של הדולר ברכישת התזקיקים. כמו כן, הייתה השפעה לרעה של הורדת מרווח השיווק לבנזין 95 אוקטן בחודש ספטמבר. הירידה קוזזה בחלקה בגידול ברווח מחנויות הנוחות ברשת Sogood ובעליה בכמויות הדלקים שנמכרו.

 

ברשת סונול פועלות כיום 234 תחנות תדלוק ציבוריות מהן 190 (כ- 81%) מופעלות על ידיה. מספר חנויות הנוחות ברשת SOGOOD גדל והגיע ל- 165 חנויות לעומת 151 חנויות נכון לתום שנת 2010. מחזור חנויות הנוחות עלה בכ- 19% והגיע לכ- 69 מיליון ₪ לעומת כ-58 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי בחנויות הנוחות גדל והגיע לכ- 21 מיליון ₪ לעומת כ- 17 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ- 24%.

 

בפעילות השיווק הישיר בסונול הסתכם הרווח התפעולי ברבעון השלישי של 2011 בכ- 13 מיליון ₪ בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד שהסתכם בכ- 14 מיליון ₪, ירידה של כ- 9%. גם במגזר זה, הירידה ברווח נובעת מהפרשי השער אשר השפיעו באופן מהותי על עלות הרכישה של הדלקים, השפעה זו מותנה בגידול כמותי במכירות.

יצוין כי, סונול מגינה על שער החליפין של הדולר אולם הרווחים מעסקאות ההגנה נכללו בסעיף המימון והביאו להקטנת הוצאות המימון .

 

חברת סופרגז מציגה גידול במכירות של כ- 18% שהסתכמו בכ- 100.7 מיליון ₪ לעומת כ- 85.6 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. העלייה נובעת בשל עליית מחירי הגפ"מ בבתי הזיקוק ועליה בכמויות הגפ"מ שנמכרו. הרווח התפעולי גדל והסתכם בכ- 8.8 מיליון ₪ לעומת כ-7.4 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד; גידול של כ-19%.

 

בתחום האנרגיה הסולארית, נכון למועד פרסום הדו"ח, התקבלו אישורים מרשות החשמל לרישיונות מותנים בהיקף של כ- 14MW ולתעריפים בהיקף של כ-5.5MW.

 

חברת טמבור הציגה ברבעון זה מכירות שיא בתולדותיה, תוך גידול של כ-12% במחזור המכירות, שהסתכם בכ-208 מיליון ₪ לעומת כ- 185 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. העלייה נובעת מעליה בכמויות שנמכרו הן בתחום הצבע והמוצרים המשלימים והן בתחום לוחות ובלוקי הגבס. הרווח התפעולי גדל בכ- 14% והסתכם בכ-19.7מיליון ₪ לעומת כ- 17.2 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. טמבור ממשיכה בהרחבת פעילותה בתחום הגבס והבניה היבשה ומציגה שיפור בהכנסות וברווח התפעולי בתחומי הפעילות העיקריים שלה, בהתאם ליעדיה.

 

חברת GES מציגה רווח גולמי שהסתכם ברבעון השלישי של השנה בכ-13.9 מיליון ₪ לעומת כ-12.9 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-7%. החברה חתמה לאחרונה עם מדינת ישראל על הסכם להכפלת תפוקת מתקן ההתפלה ל- 90 מיליון מ"ק. כמו כן, חתמה החברה על הסכם להגדלת אחזקותיה בדרך הים, המפעילה את מתקן ההתפלה בפלמחים, ל- 100%.

 

לדברי יוסי זינגר, מנכ"ל גרנית הכרמל, "הרבעון השלישי בגרנית התאפיין בהערכות להתמודדות עם הורדת מרווח השיווק ע"י הממשלה. סונול נמצאת בעיצומו של מהלך שתכליתו למזער את הנזק שנגרם לה. אנחנו מעריכים, כי תוצאות פעולות אלו יבואו לידי ביטוי ברבעונים הבאים. כמו כן, בחודשים האחרונים הרחבנו וחיזקנו את הפעילות שלנו בתחום המים, פעילות שכללה חתימה עם המדינה על הסכם הכפלת תפוקת מתקן ההתפלה בפלמחים וחתימה על הסכם לרכישת זכויותיה של חברת תה"ל במתקן ההתפלה בפלמחים כך שלאחר השלמת העסקה, תחזיק הקבוצה בבעלות המלאה במתקן. אנו צופים כי ברבעונים הקרובים נמשיך לקדם את תחומי האנרגיה והמים, תחומים המהווים אתגר כלכלי ופיננסי ייחודי. החברה רואה בתחומים אלה מקור חשוב לצמיחתה העתידית".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש