בבנק הפועלים מעריכים כי הסערות הפוליטיות ביוון ובאיטליה, חידדו בימים האחרונים את חשש המשקיעים מפני המשבר הכלכלי המתעצם במדינות אלה, ואת החשש מפני "הדבקתן" של מדינות נוספות במרחב האירו. הדבר העלה את פרמיית הסיכון הגלובלית, והביא לחידוש ירידות השערים החדות מסביב לגלובוס – ירידות שלא פסחו על שוק המניות המקומי. הם מעריכים כי הסערות הגלובליות צפויות להמשך בטווח הנראה לעין, כשרגיעה אינה נראית לפי שעה באופק. הדבר צפוי להמשיך ולהשפיע לשלילה על שוק המניות המקומי, אשר להערכתם ימשיך גם בטווח הקרוב והבינוני לדשדש ולסבול מלחץ שלילי. יש לזכור כי התעצמות המשבר באירופה משפיעה גם על הכלכלה הריאלית בישראל, כשנתוני המאקרו מצביעים על האטה במשק בחודשים האחרונים, וההערכות הן כי גם בשנה הקרובה צפויה האטה בפעילות.

 

לאור זאת, הם ממשיכים להעריך כי מידת הסיכון בהשקעה בשוק המניות המקומי עודנה גבוהה ביותר, ועל כן למרבית המשקיעים, אשר מאופיינים בפרופיל סיכון נמוך עד בינוני, מומלץ עדיין לשמור על רכיב מנייתי מצומצם בשל התנודתיות שצפויה להמשך בבורסה.

 

עם זאת, ללקוחות המאופיינים בפרופיל סיכון גבוה, ואשר מודעים לתנודתיות שלהערכתם תמשיך לאפיין את שוק המניות בטווח הנראה לעין, הם סבורים כי מניות מסויימות נסחרות כיום במחירים נוחים להשקעה (אם כי ייתכן שתחלוף תקופה ארוכה עד למימוש הפוטנציאל הגלום בהן). להלן סקירה שפירסמו לקראת סוף השבוע:

 

שוק האג"ח: מק"מ- המק"מ לשנה נסחר בתשואה של 2.78%, המגלמת ירידה קלה בריבית בנק ישראל בשנה הקרובה. לאור הירידה בציפיות האינפלציה, נראה כי גברו הסיכויים להורדה מסוימת בריבית בחודשים הקרובים, לפיכך, המק"מ מעניין להשקעה.

 

גילונים- תוספות התשואה בגילונים הארוכים, 817 ו-520, נותרו בשבוע האחרון כמעט ללא שנוי ברמות של 0.37% ו- 0.45% בהתאמה, והם ממשיכים להיות סבירים להשקעה. אגרות החוב הקונצרניות בריבית משתנה ובעיקר בטווחים הארוכים, נסחרות בתוספות תשואה גבוהות (של כ- 2.9% -2.4%), ועל כן אנו ממליצים להגדיל חשיפה לאגרות אלו.

 

שחרים- הירידה החדה בתחזיות האינפלציה בארץ, בשילוב צפי לאי העלאת הריבית בארה"ב לתקופה ממושכת, מותירים את האטרקטיביות של השחרים הבינוניים והארוכים. תשואתם של אלה נותרה השבוע כמעט ללא שינוי (כ-2.8% במח"מ של 2 שנים ועד 4.38% במח"מ של כ- 7 שנים), זאת במקביל ליציבות ברמת התשואה של אגרת החוב האמריקאית ל-10 שנים סביב כ- 2%. להערכתנו, התשואה השוטפת באגרות החוב השקליות במח"מ הבינוני, בשילוב האפשרות לירידה באינפלציה ולירידה בריבית בנק ישראל, תומכות בהמשך השקעה ברכיב זה.

 

צמודים קצרים - סביבת האינפלציה נמצאת בירידה. התחזית של המחלקה הכלכלית לשנים עשר חודשים קדימה הינה - 2%, אולם המלצות ועדת טרכטנברג והמחאה הציבורית עשויות למתן את האינפלציה בשנה הקרובה. בשבוע הקרוב יתפרסם מדד חודש אוקטובר שצפוי, עפ"י המחלקה הכלכלית, לעלות בשיעור 0.1%. ציפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון בצמודים הקצרים נותרו בשבוע האחרון ללא שינוי, ברמה של כ- 1.7%. נראה כי, לאור המדדים הקרובים הנמוכים שצפויים להתפרסם, הצמודים הקצרים הממשלתיים פחות מעניינים להשקעה. את החשיפה לטווח הקצר ניתן לעשות באמצעות קניית אגרות חוב קונצרניות בדרוגים גבוהים.

 

צמודים בינוניים – ציפיות האינפלציה בטווחים הבינוניים הנגזרות משוק ההון ירדו לרמה של כ- 2.15%. להערכתנו, ברמת ציפיות זו הצמודים הבינוניים מעניינים להשקעה. מדדי התל בונד 20 ו-40 נסחרו בשבוע האחרון בירידות שערים והם מגלמים תשואות של כ- 3.72% ו-3.87% בהתאמה, כאשר המרווחים מעל האג"ח הממשלתי הצמוד הינם ברמות של כ- 2.26% ו- 2.5% בהתאמה. אנו ממליצים להיחשף לטווח הבינוני באמצעות רכישת מדדי התל בונד.

 

צמודים ארוכים - ציפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון בטווחים הארוכים (במח"מ 8 שנים ואילך, גליל 5903), הינן ברמה של כ- 2.47%, רמה כדאית להשקעה.

 

שוק המט"ח: השקל נחלש השבוע מול הדולר, במקביל למגמת המסחר בשוק המט"ח הבינלאומי. במהלך המסחר טיפס שער הדולר היציג מעל לרמה של 3.72 ₪ לדולר, רמתו הגבוהה ביותר מזה כחודש. מנגד, האירו כמובן נחלש, אך הצליח לשמור על שערו היציג מעל לרמה של 5.05 ₪ לאירו. מתחילת השנה הוא התחזק מול השקל בשיעור של למעלה מ- 6.5%. המסחר באירו מול השקל רגוע הרבה יותר מהעולם, שכן ביום רביעי צנח שער האירו מול הדולר בשיעור השינוי היומי החד ביותר זה 15 חודשים. להערכתנו, השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם, כולל בישראל. כמו כן, נראה כי גבר הלחץ על השקל מגורמים מקומיים. זאת, על רקע האטה בצמיחת המשק, המחאה החברתית והשלכותיה האפשריות. כמו כן, יושפע המסחר בשקל מהצפי להמשך הפחתת הריבית השקלית ובעקבות זאת, צמצום נוסף בפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית. לאור האמור לעיל, אנו ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי הכולל דולר ארה"ב, אירו וליש"ט במטרה לצמצם את הסיכון.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש