למ"ס: ברבע השני של שנת 2011 עלה מדד מחירי יבוא הסחורות (ללא אניות, מטוסים, יהלומים וחומרי אנרגיה) ב-3.4%, בהמשך לעלייה של 2.4% ברבע הראשון של שנה. מדד מחירי יצוא הסחורות (ללא אניות, מטוסים ויהלומים) עלה ברבע השני של שנת 2011 ב-2.6%, בהמשך לעלייה של 4.1% ברבע הקודם. זהו הרבע הרביעי ברציפות בו עולה מדד המחיר יבוא הסחורות (ללא אניות, מטוסים, יהלומים וחומרי אנרגיה) והרבע החמישי ברציפות בו עולה מדד מחירי יצוא הסחורות (ללא אניות, מטוסים ויהלומים).
כתוצאה מעליית מחירים חדה יחסית במדד מחירי היבוא לעומת מדד מחירי היצוא – חלה ברבע השני של שנת 2011 הרעה של 0.7% במדד תנאי הסחר (ללא אניות, מטוסים, יהלומים וחומרי אנרגיה). זאת, לעומת שיפור ברבע הראשון של השנה. מדד תנאי הסחר מוגדר כיחס בין השינוי במדדי המחיר של היצוא לבין מדדי המחיר של היבוא.
מדד מחירי כלל יבוא הסחורות עלה ברבע השני של שנת 2011 ב-6.3%, בהמשך לעלייה של 5.3% ברבע הראשון של שנת 2011. עלייה זו נובעת בעיקר מעלייה במדד מחירי יבוא חומרי אנרגיה (דלק גולמי, תזקיקים ופחם) שעלו ברבע השני ב-14.5% ועלייה של 6.6% במדד מחירי יבוא יהלומים, ברבע השני של שנת 2011.
מדד מחירי יבוא הסחורות (ללא אניות, מטוסים, יהלומים וחומרי אנרגיה) עלה, כאמור, ברבע השני של שנת 2011 ב-3.4% בהמשך לעלייה של 2.4% ברבע הראשון של שנת 2011.
פירוט השינויים במדד מחירי היבוא לפי יעוד, מראה שברבע השני של שנת 2011 עלה מדד מחירי תשומות ליצור (למעט יהלומים וחומרי אנרגיה) ב- 3.9% בהמשך לעלייה של 3.2% ברבע הקודם. עליות נרשמו במדד מחירי יבוא בדים וחוטים (11.1%), במדד מחירי יבוא גומי ופלסטיקה (8.7%), ובמדד מחירי יבוא תשומות לחקלאות (6.7%).