בזק צפויה לפרסם את תוצאותיה לרבעון הראשון לשנת 2010 ביום שלישי ה- 04.05.10. שיחת ועידה ופגישת משקיעים צפויה להתקיים ביום למחרת. בדש חוזרים על המלצת תשואת שוק עם מחיר יעד מעודכן (לאחר דיבידנד) של 9.8 ₪.
לאחר שעסקת רכישת בזק על ידי שאול אלוביץ הושלמה וכן גם חלוקת דיבידנד ענק בסך 2,450 מיליון ₪ (9.3%), תשומת הלב בדוחות תינתן למספר נקודות עיקריות:
מצב נזילות החברה לאור חלוקת הדיבידנד - רק לאחרונה פורסם באמצעי התקשורת כי בזק קבלה מימון בהיקף 1.5 מיליארד ₪ ממוסד בנקאי לאור חלוקת הדיבידנד.
תוצאות פלאפון – אנו צופים לרבעון טוב נוסף לאור הקמת הרשת החדשה. אנו מעריכים כי לפלאפון יתווספו במהלך הרבעון הראשון כ- 25 אלף מנויים, ירידה של כ- 1% בלבד ב- MOU וה- ARPU יעמוד על 129 ₪. אנו מצפים כי פלאפון תציג EBITDA של כ- 471 מיליון ₪ המשקפים שיעור של כ- 36.1% מההכנסות.
בזק קווי – מגמת השחיקה בהכנסות צפויה להמשיך גם ברבעון זה ולתוך שנת 2010. מול השחיקה נצפה להתייחסות להתקדמות רשת ה- NGN והאים נראים ניצני פירות פריסת הרשת בתוצאות. אנו מעריכים כי מגמת קיצוץ ההוצאות תבוא לידי ביטוי גם ברבעון זה גם לאור הקיצוץ במספר העובדים.
YES – המשך גידול במספר מנויים אם כי בקצב מתון יותר (כאלף מנויים). מבחינת ה- EBITDA אנו מעריכים כ- 127 מיליון ₪ המשקף שיעור של כ- 32.3% מההכנסות.