הסקר לקיץ 2011, שנערך בישראל עבור מסטרקארד (ניו יורק: MA) העולמית על ידי TNS טלסקר, ובחן את הרגלי הנופש של מחזיקי כרטיסי אשראי, קובע כי 50% מהישראלים כלל לא יצאו הקיץ לחופשה. על פי נתוני הסקר, מקרב 50% הישראלים שכן יצאו לנופש, 33% בחרו לעשות זאת בארץ, לעומת 17% שהמריאו אל מעבר לים.
עוד מצביע הסקר על העובדה, כיהישראלים, מעדיפים נופשים משפחתיים,76% מהיוצאים לנופש עשו זאת עם קרובי משפחה מדרגה ראשונה (בני זוג, ילדים, הורים ואחים).
עד מתי ’בטן – גב’?
השמש הישראלית והחופים המרהיבים מהווים אטרקציה איכותית, שכן 50% מכלל הנופשים בארץ, התפנקו בחופשת ’בטן – גב’ על שפת הים או הבריכה.61% מכלל הישראלים שטסו לחו"ל הקיץ, בחרו ב’נופש אורבני’, הכולל שהייה בעיר, ביקור במוזיאונים, הופעות מוסיקה, תיאטרון ושופינג.מתברר כי נופש’בטן – גב’הינו החביב ביותר על נופשים בעלי ההכנסה הנמוכה, שכן 56% מתוכם השתזפו במהלך הנופש השנתי שלהם בארץ ו37% במהלך הנופש שלהם בחו"ל.
האם קיים קשר בין רמת ההכנסה לאקטיביות החופשה?
על פי סקר מסטרקארד,17%מבעלי ההכנסה הגבוהה,בחרו לנפוש הקיץ בחופשה אקטיבית, הכוללת בין היתר ספורט ימי,בארץ ובחו"ל. נתון המהווה ניגוד חריף לבעלי ההכנסה הנמוכה מן הממוצע, 0% מהם בחרו לנפוש נופש אקטיבי שכזה, ואילו 2% בלבד מבעלי ההכנסה הממוצעת, הראו כישורים אתלטיים בזמן חופשתם השנתית.
גברים מתחברים אל הטבע, נשים מטפחות ומשמרות אותו
על פי תוצאות הסקר, 29% מהגברים שילבו במהלך חופשתם קמפינג, הכולל טיולים וטרקים, לעומת 13% בלבד מקרב הנשים. בכל הנוגע לטיולי התנדבות ותיירות אקולוגית, 3.2% מהנשים, מוכיחות מעורבות חברתית וסביבתית גבוהה יותר, אל מול פחות מ 1% מהגברים שבחרו בסוג נופש שכזה.