אמש פורסמו תוצאות מצוינות לחברת אלבמרל לרבעון הראשון. החברה פועלת בתחומים משיקים לכיל ובלידר שוקי הון בודקים את התוצאות ומשליכים על כיל:
החברה דיווחה על הכנסות של 580.3 מיליון דולר ורווח נקי בנטרול חד פעמי של 74 סנט זאת לעומת קונצנזוס של 553.4 מיליון דולר ורווח נקי למניה של 63 סנט. המנוע העיקרי לתוצאות אלו הנו מגזר ה- POLYMER SOLUTIONS, הרלוונטי לפעילות תרכובות הברום של כיל, המגזר רשם עליה של 76% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ושל כ- 6% לעומת הרבעון הקודם. הנתון המרשים ביותר הנו הפילוח במגזר עצמו – כלומר עליה של כ- 81.5% בכמויות הנמכרות שקוזזה בחלקה בירידת מחירים של כ- 8.8% אשר נבעה בעיקרה מתמהיל מעכבי בעירה (המט"ח תרם במעט כ- 3.1%). כפי שניתן לראות תוצאות אלו עדיין אינן מביאות לידי ביטוי באופן מלא את עליות המחירים האחרונות שבוצעו על ידי החברות בתחום.
גם בתחום ה- FINE CEMICALS נרשם גידול במכירות של כ- 12.5% אשר נבע מגידול כמותי של כ- 20.5%, גם כאן עדיין רואים השפעה שלילית של המחיר לעומת אשתקד עם ירידה של כ- 9% בעיקר כתוצאה מתמהיל המכירות בתמיסות הצלולות (הצפויות היו להפגין חולשה הרבעון), כמו במגזר הקודם גם כאן עליה בניצולת הייצור שיפרה משמעותית את הרווח התפעולי.
בהסתכלות קדימה החברה צופה לביקושים חזקים בתחום מוצרי האלקטרוניקה, סביבה נוחה לעליית מחירים, עליה במחירי חומרי הגלם ומגמות חיובית בשווקים מתפתחים.
לסיכום תוצאות אלבמרל, אשר עדיין אינן מביאות לביטוי מלא את עליות המחירים בברום האלמנטרי ובמעכבי הבעירה, מחזקות את הערכותינו כי מגזר האשלג לא יהיה היחיד הצפוי לרשום השנה התאוששות משמעותית.
מצעד המדווחות צפוי להימשך השבוע כאשר ביום חמישי תדווח פוטאש על תוצאותיה לרבעון הראשון וביום שישי תקיים אורלאקאלי שיחת ועידה על תנאי השוק וזאת לרגל תוצאותיה המסוקרות לשנת 2009 ואנו נעדכנכם בהתפתחויות.