סוכנות הדירוג "מודיס" הורידה הלילה את דירוג החוב של ממשלת יפן ברמה אחת והעמידה אותו על Aa3, עם תחזית אופק יציבה. הורדת הדירוג של "מודיס" מיישרת קו עם הדירוג של חברת " S&P", אשר שונה ל AA מוקדם יותר השנה.
אלי שיראזי, מנהל חדר העסקאות בלמבקס: הורדת הדירוג הגיעה לאחר תקופה מורכבת, הטומנת בתוכה החלפות משטר תכופות בחמש השנים האחרונות, מה שהביא לקושי בקביעת מדיניות כלכלית ארוכת טווח. נוספה על כך רעידת האדמה והצונאמי שהגיע אחריה, וכתוצאה מכך - האסון הגרעיני בפוקושימה. כל אלו לא הועילו לכלכלת יפן, ומעכבים את יציאתה מהמשבר בו היא נתונה.
עם שינוי הדירוג, הוציאה ממשלת יפן הודעה על תכנית רחבת היקף, בסדר גודל של 100 מיליארד דולר, שמטרתה להחליש את הין במעט ובכך לעזור לכלכלה לחזור לתלם ולעודד את המשק לחזור ולייצא.
הין כאמור מפגין עוצמה ונמצא במחיר של 76.60 ין לדולר, מחיר שלא היה כמותו מאז מלחמת העולם השנייה. דבר זה תואם את היותה של יפן מקור להלוואות בריבית נמוכה, מה שמושך אליה משקיעים רבים אשר בתקופה של חוסר וודאות כלכלית מעדיפים לזנוח את המטבעות האחרים ולקחת את ההלוואות שלהם ביינים ובריבית נמוכה יותר. מצב זה, מושך את כלכלת יפן למטה עוד יותר, ומקשה עליה לייצא.
אנו חוששים, כי למרות כל מאמצי הממשלה היפנית, הין ימשיך להתחזק עקב המשבר הגלובלי, ויגיע אף לרמות גבוהות יותר, כך שנראה כי הכלכלה היפנית תישאר במשבר זמן ארוך.