התייחסותו של אבירן רביבו, אנליסט כלל פיננסים  ברוקראז’, בנושא טבע: הכישלון המשפטי המסתמן לטבע בנוגע לפרוטוניקס גרר את המניה לירידות חדות (יחסית) אתמול. ואכן, אין ספק כי מדובר בכישלון צורב לטבע. אך חשוב לזכור כי ההליך המשפטי עדיין לא הסתיים טבע  עוד יכולה, אם כי בסבירות לא גבוהה, להפוך את הקערה על פיה. ועדיין, אנו סבורים כי ההערכות המאזכרות קנס אפשרי של שלושה מיליארד דולר מוגזמות.


יש לזכור כי טבע  השיקה הפרוטוניקס בסיכון לאחר הסרת צו המניעה בעניין ע"י בית המשפט בספטמבר 2007 לאחר כישלון המגעים בין טבע לווית’. טבע קיבלה אינדיקציות חיוביות לכך שההליך (שעדיין לא הסתיים) יסתיים בניצחון שלה, ובחרה להשיק בסיכון. מדובר בסיכון מחושב, שהתממשותו לא מעידה בהכרח על טעות בעצם לקיחתו.


כאמור, קשה לנו (מאוד) לראות מצב בו היקף הפיצוי שיקבע לטבע ע"י בית המשפט יגיע לרף המקסימאלי האפשרי, קרי משהו באזור השלושה מיליארד דולר. אם היינו נאלצים להמר בכל זאת, היינו נוקבים בנזק מקסימאלי אפשרי של 1-1.3 מיליארד דולר לחברה כתוצאה מהפרוטוניקס.


לטעמנו, השאלה המרכזית לטווח הארוך היא האם תאבונה של טבע להשקות בסיכון יפחת באופן משמעותי לאחר הכישלון המסתמן עם הפרוטוניקס ? אנו בספק. השקות אלו מהוות מקור לרווחים יפים לטבע לאורך השנים, ואנו מתקשים להאמין כי תהיה כאן פגיעה משמעותית ומבנית ביכולת ייצור הרווחים של החברה. מדובר במימוש של סיכון הגלום אינהרנטית באופי הפעילות של החברה בתחום זה, ו"תקלות" מעין זה סופם להתממש.


אתמול נסגר המסחר בשער של 60.8 $ למניה. מדובר במחיר הנמוך ב-1.2% ממחיר הסגירה בניו-יורק ביום שישי. למעשה, "גילחו" המשקיעים הישראלים כ-1.4 מיליארד $ משוויה של החברה בשל הפגיעה הצפויה מכיוונו של הפרוטוניקס. כאמור, להערכתנו זהו הגבול העליון של פוטנציאל הנזק הגלום בהפסד המשפטי על תרופה זו.


בנקודה הנוכחית, אנו סבורים כי הסיכון מהפרוטניקס אמנם כבד אך מוגבל וחשוב מכך – מקומי ולא יעיק על החברה לאורך זמן.


להערכתנו תגובת השוק להתפתחות האחרונה מגלמת ויותר את פוטנציאל הנזק המרבי לחברה כתוצאה מהכישלון המשפטי בעניין זה ומחזירה את החברה לטווח מחירים נוח.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש