סקירת המאקרו השבועית של רפי גוזלן, אסטרטג המאקרו של לידר שוקי הון. מנהיגי אירופה מנסים להתמקם לפני העקום - התוכנית עליה הכריזו ראשי גוש היורו מהווה צעד ראשון בטיפול בבעיית כושר ההחזר וההדבקה ולא רק בבעיית הנזילות של מדינות ה-PIG ובפרט של יוון. אנו מעריכים כי תוכנית זו תקנה רגיעה לזמן מה (גם כתלות במידת ההתאוששות בפעילות הגלובלית בהמשך השנה) אך בהיעדר התקדמות נוספת בדרך לאיחוד פיסקאלי, זוהי רק שאלה של זמן עד לשלב הבא במשבר החוב האירופאי.
האטה בצמיחה ברביע השני והתכנסות הדרגתית לפוטנציאל הצמיחה בהמשך - מיצוי הדרגתי של פוטנציאל הייצור של המשק הישראלי על רקע סגירת פער התוצר והתקרבות לתעסוקה מלאה צפוי להוביל לקצבי צמיחה מתונים יותר מאשר אלו שנרשמו מאז היציאה מהמיתון. אנו מעריכים כי הצמיחה ב-2011 תסתכם ב- 4.7% ותאט ב-2012 לעבר פוטנציאל הצמיחה כלומר סביב 3.5%-4%.
שוק העבודה מהווה גורם מפתח לאינפלציה בשנה הקרובה - האינפלציה צפויה להסתכם בכ-3.8% ב-2011 ובכ-3.6% בשנה הקרובה - תחזית זו נשענת על הערכה להתגברות הלחצים לעליית השכר הריאלי וזאת על רקע סגירת פער התוצר וסביבת הריבית הריאלית האפסית.
הריבית לחודש אוגוסט צפויה להישאר ללא שינוי - תרחיש של התאוששות בפעילות הגלובלית במהלך המחצית השנייה על רקע סגירת פער התוצר המקומי וסביבת האינפלציה הגבוהה יובילו לחידוש מהלך העלאות הריבית כך שהיא צפויה להגיע ל-3.75% עד לסוף השנה.